Напій, який не продається в жодному магазині: готуємо незвичайний м’ятний квас

Читать на русском
Автор
Такий квас ви ніде не купите
Такий квас ви ніде не купите. Фото shuba.life

Ви полюбите цей напій за незвичайний аромат та неповторний смак

Немає нічого кращого, ніж у літній спекотний день вгамувати спрагу улюбленим ароматним квасом. Існує безліч рецептів його приготування з різними смаками.

Класичний рецепт квасу готується на хлібній заквасці. Найкраще для рецепту "Порадниці" підійде житній хліб, а листочки м’яти додадуть напою легкому м’ятному аромату. Такий квас матиме густу піну і приголомшливий смак. Тож давайте готувати, щоб найближчим часом порадувати близьких смачним напоєм.

Як приготувати м’ятний квас

Інгредієнти:

  • 1 кг житнього хліба;
  • 6-8 л води;
  • по 25 г дріжджів та сушеної м’яти;
  • 200 г цукру;
  • 50 г ізюму.

Спосіб приготування:

  1. Хліб нарізати, підсушити в духовці, покласти в каструлю, залити окропом, накрити і дати постояти 3-4 години.
  2. Напій процідити та додати попередньо розведені відваром дріжджі, цукор та м’яту.
  3. Квас накрити кришкою, залишити для бродіння на 5-6 годин. Коли почне пінитися, процідити, розлити його по пляшках, покласти в кожну 2-3 родзинки та закупорити. Витримати 2-3 дні на холоді, поклавши пляшки горизонтально.

Для надання м’ятного квасу особливого смаку можна додати трохи меду. А щоб визначити натуральність меду, вам знадобиться лише ложка.