Кращий, ніж "Олів'є" : рецепт фантастичного святкового салату

Читать на русском
Автор
53506
Ситний салат, який ще й готується нескладно Новина оновлена 23 червня 2023, 07:23
Ситний салат, який ще й готується нескладно. Фото Гола Правда

Ідеальне поєднання, особливо якщо класичний "Олів’є" набрид

Класичний салат "Олів’є" — постійний учасник застіль і святкувань. Та, якщо його смак встигнув вам трохи набриднути, зверніть увагу на іншу закуску. Цей салат трохи подібний на "Олів’є", адже у його складі є варені овочі, але ще смачніший.

До складу не входять яйця, а замість солоних огірків додаються мариновані гриби. А ще замість горошку використана кукурудза, яка робить смак страви солодшим та оригінальнішим.

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 г
  • Морква — 2 шт
  • Ковбаса варена — 400 г
  • Гриби мариновані — 250-300 г
  • Консервована кукурудза — банка
  • Зелень — пучок
  • Майонез — 100 г
  • Сіль, перець — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо. Охолоджуємо їх та чистимо. Нарізаємо середнім кубиком разом із вареною ковбасою.
  2. Для зручності все нарізане одразу складаємо в миску. Туди ж кладемо мариновані гриби, порізані невеликими шматочками.
  3. Консервовану кукурудзу відкидаємо на сито, щоб рідина стікала. В цей час миємо та нарізаємо свіжу зелень. Теж додаємо — разом із сухою кукурудзою.
  4. Суміш заправляємо майонезом, додаємо сіль і перець. Все перемішуємо.

Салат виходить смачним, ситним та соковитим. Також ми розповідали, як готувати смачну баклажанну закуску до святкового столу.