Ситний сніданок за 15 хвилин: божественними пиріжками за цим рецептом ви починатимете кожен день

Читать на русском
Автор
44512
Від таких смажених пиріжків навряд чи хтось відмовиться
Від таких смажених пиріжків навряд чи хтось відмовиться. Фото Depositphotos

Начинку в ці пиріжки можна класти відповідно до ваших смаків

Картопля – ідеальний продукт для приготування смачних салатів, супу, пюре, а також його можна тушкувати, смажити. Ще з картоплі можна зробити смачні зрази, млинці, пиріжки.

Смажені пиріжки від "Бабусиних рецептів" – дуже проста, ситна та легка у приготуванні страва. Ваші рідні не зупиняться, доки не з’їдять усі – чи не найкращий комплімент?

Як приготувати смажені картопляні пиріжки

Інгредієнти:

  • вода – 100 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок;
  • борошно — 250 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • петрушка – 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. У миску з водою висипаємо сіль, перемішуємо до розчинення гранул. У солону воду виливаємо олію, знову змішуємо.
  2. Дрібно нарізаємо кріп, додаємо в солону воду, просіємо частинами борошно. Замішуємо еластичне і не липке тісто руками, потім розкочуємо в тонкий коржик.
  3. Відварюємо картоплю, очищаємо від шкірки та розминаємо до стану пюре. Змішуємо з вершковим маслом та нарізаною заздалегідь петрушкою.
  4. Вирізаємо склянкою невеликі коржики, на півколо кожної кладемо по столовій ложці начинки. Накриваємо пюре другим півколом і запечатуємо.
  5. У сковороді розігріваємо олію, опускаємо в неї пиріжки. На середньому вогні обсмажуємо їх до золотистої скоринки з обох боків.

А діти особливо оцінять пиріжки з сиру. Ця страва — чудовий спосіб зайняти їх на якийсь час.