Ви такого ще не куштували: прохолодний кавовий квас

Читать на русском
Автор
Напій виходить дуже ароматним
Напій виходить дуже ароматним. Фото НГС24

Ідеальний спосіб смачно втамувати спрагу

Ми розповідали, як готувати квас з бузини. Тепер ділимось рецептом чудового газованого напою на основі меленої кави.

Такий квас нескладно готувати. Він виходить ароматним, прекрасно освіжає та чудово тамує спрагу. Рецептом поділились на порталі social.com.ua:

Інгредієнти:

  • вода — 3 л;
  • кава заварна мелена — 2 столові ложки;
  • цукор — 250 г;
  • сухі дріжджі — 1 чайна ложка;
  • лимонна кислота — 1 чайна ложка;
  • родзинки — 15 шт.

Спосіб приготування:

  1. Кип’ятимо 1 літр води. Додаємо 2 столові ложки заварної кави, перемішуємо.
  2. Накриваємо кришкою, даємо настоятися. За годину проціджуємо, переливаємо каву в трилітрову банку, додаємо цукор, лимонну кислоту, дріжджі й родзинки.
  3. Доливаємо воду кімнатної температури "по плічка" банки, це приблизно 2 літри. Ще раз перемішуємо.
  4. Зверху накриваємо марлею, залишаємо на ніч для бродіння. Вранці перемішуємо, накриваємо кришкою.
  5. Прибираємо напій на 2 доби в холодильник. Проціджуємо від осаду — квас готовий.

Напій виходить ідеальним для втамування спраги. Також ми розповідали, як готувати смачний лимонад.