Кабачки як шашлички: без цього салату ви більше не сядете обідати

Читать на русском
Автор
70251
Неповторні консервовані кабачки зі смаком шашлику
Неповторні консервовані кабачки зі смаком шашлику. Фото apostrophe.ua

Закуска зі смаком м’яса

Кабачки — ідеальний овоч. З них можна приготувати безліч страв: неперевершені оладки, піцу, запіканку, нафарширувати м’ясом, а також замаринувати або закрити пікантний салат на зиму.

Сьогодні разом із "Сім’я і дім" ділимося рецептом консервованих кабачків, які за смаком будуть дуже схожі на шашлик. Ніжні, ароматні та пікантні овочі розлетяться зі столу на раз-два. Ідемо запасатися смакотами на зиму!

Як приготувати консервовані кабачки зі смаком шашлику

Інгредієнти на 4 банки по 0,5 л.

  • 2 кг молодих кабачків (якщо старі – очистити від шкіри);
  • 1,5 кг цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • 1 ст. ложка солі; 2 ст. ложки цукру;
  • 1 п. приправи до шашлику; 50 мл оцту;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 50 мл олії.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки порізати кружальцями, полити олією і перемішати.
  2. Підсмажити порізані кабачки з обох боків на сухій сковороді. Цибулю нарізати кільцями, посолити і прим’яти. Викласти на неї охолоджені кабачки викласти на цибулю.
  3. Посипати кабачки спеціями, додати оцет, цукор і перемішати, покласти зверху ґніт і залишити на ніч.
  4. Перекласти кабачки в стерильні банки, залити соком, що утворився, і стерилізувати з розрахунку 15 хвилин на кожну півлітрову банку. Кабачкі готові!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом незвичайних малосольних кабачків. У них є лише один недолік – закуска дуже швидко закінчується!