Один інгредієнт зробить квашену капусту неймовірною: рецепт, який буде з вами завжди

Читать на русском
Автор
12374
Квашена капуста — чудовий варіант до улюблених гарнірів
Квашена капуста — чудовий варіант до улюблених гарнірів. Фото smakotainfo.com

Пригощайте із задоволенням ваших рідних та близьких

Тільки подумки уявиш хрумку і соковиту квашену капусту, а слинки вже відразу течуть! Але що робити, якщо класичний рецепт вже набрид?

У такому разі нам на допомогу прийде рецепт із секретним інгредієнтом від Ukr.Media. Просто додайте куркуму в блюдо – і квашена капуста стане не тільки яскравого кольору, але й кориснішою. Імбир надасть їй аромату, а перець зробить страву м’якшою.

Як приготувати капусту з імбиром

Інгредієнти:

  • капуста — 1 кг;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • куркума – 1 ст. л.;
  • гострий перець – 1 ч. л.;
  • корінець імбиру розміром із палець – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку знімаємо з капусти один листок, відкладемо його. Шинкуємо капусту, перекладаємо у велику миску.
  2. Очищаємо та нарізаємо соломкою корінець імбиру.
  3. У капусту додаємо гострий перець, сіль, нарізаний імбир та куркуму.
  4. Надягаємо рукавички, перемішуємо капусту зі спеціями та починаємо інтенсивно тиснути — потрібно домогтися, щоб вона зменшилася в обсязі та почала виділяти сік.
  5. Перекладаємо капусту в банку, добре її утрамбовуючи. Зверху укладаємо відкладений на самому початку цілісний аркуш капусти — він допомагатиме перебувати скибочкам у соку і не обвітрюватися.
  6. Банку ставимо у невелику тарілку та залишаємо при кімнатній температурі на 5-7 днів.

Щоб квашена капуста вийшла смачною, потрібно обрати правильно овоч. "Телеграф" раніше ділився лайфхаками на вибір капусти.