Навіщо смажити варені яйця: неймовірний рецепт сніданку по-китайськи

Читати російською
Автор

Страва виходить настільки смачною, що у вас будуть просити добавки

Яйця – один із найважливіших продуктів у нашій кухні. З них можна приготувати безліч різноманітних страв: яйця пашот, пишні омлети, додають у випічку як начинку.

Мабуть, найцікавіше готують яйця китайці — вони смажать варені яйця. Спробуйте — і навряд чи ви відірветесь від страви за рецептом "Главреда". До того ж приготувати таку незвичайну страву досить просто.

Як приготувати яйця по-китайськи

Інгредієнти:

  • 8 курячих яєць;
  • 2 склянки води;
  • 80 мл соєвого соусу;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ч. л. кунжуту;
  • 40 г крохмальної патоки.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця, остудіть у холодній воді та очистьте від шкаралупи. Зварені та очищені яйця покладіть у глибоку каструлю чи сковороду, залийте водою. Додайте соєвий соус, цукор та часник.
  2. Каструлю чи сковороду поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після цього потрібно зменшити вогонь та кип’ятити близько 5 хвилин.
  3. Перевертайте яйця, поки вони не стануть коричневими, а соус не загусне.
  4. Для блиску можна додати крохмальну патоку, знову довести до кипіння та кип’ятити 1-2 хвилини.
  5. Готові яйця варто викласти на тарілку і полийте соусом, що залишився на дні. За бажання посипте яйця кунжутом.

Щоб приготувати яйця китайською швидше, можна скористатися лайфхаками та почистити їх за секунду. Такі трюки значно полегшать вам життя.