Шкаралупа відпаде сама: як почистити яйця за кілька секунд

Читать на русском
Автор
21045
Чистимо яйця за пару секунд
Чистимо яйця за пару секунд. Фото rbc.ua

Трюки, які полегшать вам життя

Незабаром найбільше християнське свято — Великдень з одним із її головних атрибутів — яйцями. Вже зараз ми запасаємося хитрощами, як їх правильно вибрати та пофарбувати.

Часто багато хто з нас стикався з ситуацією, коли варене яйце погано чиститься. На Великодні свята це питання стоїть особливо актуально. Допоможе нам швидко впоратися з чищенням яєць "Главред".

Як легко почистити яйця

Свіжі яйця здебільшого чистяться погано. Варити яйця краще за ті, які зберігалися 1-2 тижні.

Для того, щоб яйця чистилися легше, краще класти їх ще не в воду, що закипіла. Коли вона почне закипати, просто зменште вогонь і варіть яйце приблизно 10-12 хвилин. Після варіння трохи розколіть яйце і відправте в холодну воду на 10-15 хвилин. Підготовлене в такий спосіб яйце можна легко очистити від шкаралупи.

Чистити яйце починайте з тупого кінця. Саме там знаходиться повітряна кишеня, яка дозволить підчепити шкаралупу, не пошкодивши білок яйця.

Найпростіший спосіб очистити варене яйце – у склянці. Для цього потрібно яйце покласти в посуд, наповнити холодною водою наполовину і накрити зверху долонею. У швидкому темпі 3 секунди струсіть склянку в різні боки. Після цього шкаралупа легко знімається із яйця.

Ще один із найпоширеніших способів — обсушити варене яйце, покласти на жорстку поверхню і покатати протягом 30 секунд. В результаті шкаралупа зніметься легко.

Раніше "Телеграф" розповідав, як пофарбувати яйця у мармуровий колір. Все, що вам потрібно, є в холодильнику.