Що робити, якщо пересолили макарони: кулінарний лайфхак від шеф-кухаря
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 535
![Сіль може зіпсувати смак страви](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/49/d60ce793-e704ec2054c3e6dec3b67a5f374a049d.jpg?v=1034_1)
Для кожного виду пасти є своя доза солі
Одна з найчастіших помилок у приготуванні страв – дуже багато солі. Однак невеликі кулінарні хитрощі допоможуть врятувати хоч пересолені котлети, хоч макарони.
Відома італійська шеф-кухарка Роберта д’Еліа поділилася простим секретом з The Mirror, як врятувати макарони, якщо ви додали занадто багато солі у воду під час варіння. Також вона розповіла, скільки солі слід додавати до пасти.
Одна з найпоширеніших помилок під час приготування пасти – перебір із сіллю. Якщо ви опинилися в такій ситуації і не знаєте, що робити, то є хитрість, яка виправить помилку.
Якщо ви виявили, що всипали у воду занадто багато солі, виконайте маніпуляцію з водою. Так, відлийте половину води з каструлі, залишивши там лише частину солоної рідини. Потім долийте у ємність воду без солі. Кулінарка нагадує, що потрібно куштувати воду під час приготування макаронів.
Щоб не пересолити пасту, пам’ятайте про дозування спецій. За словами шеф-кухарки, легко визначити правильну кількість солі, яку всипають у каструлю. Вона варіюється від типу пасти: суха (Pasta secca) та сира (Pasta fresco).
Кулінарка зазвичай варить 100 г макаронів у одному літрі води. Коли ви готуєте сиру пасту, використовуйте до 10 г солі на літр води. Якщо варите сухі макарони, зменшіть дозу до 5 г солі на 100 г макаронів і літр води.
Раніше "Телеграф" розповідав, як без зайвих зусиль очистити варені яйця. А ще ми писали, як варити рис, щоб він не злипався.