Дивовижний рецепт: секрет, з яким вишневе варення буде неймовірно смачним

Читать на русском
Автор
Смачне варення з шоколадом
Смачне варення з шоколадом. Фото shuba.life

Спробуйте — і ви готуватимете завжди!

Варення з вишні, мабуть, одні з найулюбленіших і найпопулярніших рецептів. Варення виходить ароматним з напрочуд насиченим кольором.

А що, якщо додати у вишневе варення какао-порошок? Вийде ароматне солодке варення "Вишня у шоколаді". Shuba розповідає, що така смакота готується, як і будь-яке інше варення-п’ятихвилинка — тричі доводиться до кипіння, вариться 5 хвилин і знімається з вогню до повного остигання. Спробуємо?

Як приготувати варення з какао-порошком "Вишня у шоколаді"

Інгредієнти на 10 порцій:

  • вишня – 1.5 кг;
  • цукор — 1 кг;
  • какао-порошок — 3 ст. л.;
  • пектин — 40 г;
  • цукор ванільний — 15 г.

Спосіб приготування:

  1. Вишні помийте, переберіть, витягніть кісточки та плодоніжки, покладіть у каструлю і пюруйте занурювальним блендером. Додайте цукор і перемішайте.
  2. Таке варення необхідно проварювати та доводити до кипіння тричі. Вперше ставите на вогонь, доводьте до кипіння на повільному чи середньому вогні. З моменту закипання варення має прокипіти 5 хвилин. Зніміть з вогню та залиште до повного остигання на 8-10 годин.
  3. Потім поставте на вогонь вдруге. Доведіть до кипіння, з моменту закипання проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню до охолодження на 8-10 годин.
  4. Втретє поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
  5. Коли вишневе варення проварюватиметься втретє, в окремій сухій мисці змішайте пектин з какао-порошком. Какао-порошок обов’язково просійте. Додайте в суху суміш невелику кількість сиропу з каструлі і добре перемішайте до однорідності. Готову шоколадно-желейну суміш вилийте в каструлю з вишневим варенням. Додайте відразу ванільний цукор та перемішайте все.
  6. Дайте варенню закипіти і з моменту закипання прокип’ятіть 5 хвилин. Потім відразу розлийте по стерилізованих банках, закатайте, переверніть і укутайте до повного охолодження. Потім заберіть у темне прохолодне місце.

Видалити кісточки з вишні для приготування варення легко. Достатньо просто знати один лайфхак.