Ніхто з друзів не здогадається, з чого ці цукерки
Підкріпити свій організм поживними речовинами та вітамінами за допомогою солодких цукерок — чи це можливо? Так, можливо, якщо ці цукерки з квасолі та сухофруктів!
З рецептом від Shuba ви назавжди забудете дорогу в "солодкі" відділи магазинів. Вся справа в тому, що приготовлені будинки цукерки будуть не тільки кориснішими і економнішими, а й смачнішими за магазинні. Якщо не вірите, перевірте!
Як приготувати цукерки з квасолі та сухофруктів.
Інгредієнти на 14 порцій:
- квасоля — 100 г;
- фінік — 100 г;
- курага — 100 г;
- горіхи — 50 г;
- какао-порошок — 2 ст. л.;
- кокосова стружка — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте сухофрукти. Курагу та горіхи можна відразу замочити у воді на 15-20 хвилин. Але, наприклад, якщо м’яка курага, то замочувати її необов’язково. Горішки можна не замочувати, а обсмажити на сковорідці чи духовці.
- Промийте квасолю, залийте її водою та залиште на кілька годин. Робіть це перед основним процесом приготування.
- Злийте стару воду і промийте квасолю чистою водою, поставте на вогонь варитись, доведіть до кипіння, проваріть 1-1,5 години до готовності. Як тільки квасоля буде готова, злийте всю рідину і охолодіть квасолю.
- Якщо ви робитимете цукерки з готової консервованої квасолі, то просто відкиньте її на сито або друшляк, щоб стекла рідина.
- Курагу та горіхи обсушіть. Видаліть кісточки у фініків. Але ви можете брати інші сухофрукти: інжир, чорнослив, горіхи.
- У невеликій мисці з’єднайте квасолю, сухофрукти та горіхи. Потім подрібніть все блендером до однорідності або на м’ясорубці через дрібну сітку.
- З отриманої маси одразу сформуйте невеликі круглі цукерки. Поставте їх у холодильник на 1 годину. Потім дістаньте їх і обваляйте в кокосовій стружці чи можна взяти какао.
Зберігайте домашні цукерки у холодильнику. Але краще за все з'їжте їх з улюбленим какао.