Без варіння і мороки: найпростіший спосіб заготовити малину на зиму

Читать на русском
Автор
11492
Чудовий варіант заготовки Новина оновлена 20 липня 2023, 14:44
Чудовий варіант заготовки. Фото tochka.net

Взимку подякуєте собі за цю малину

Ми розповідали, як зварити смачний смородиновий джем на зиму. Є ще один спосіб заготовки ягід — з цукром і власному соку.

Так краще зберігаються вітаміни, але заготовка повинна стояти в холодильнику. Як заготовити малину, розповіли на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • 4 кг малини
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Для приготування домашньої заготівлі на 4 кілограми малини потрібно 1 кілограм цукру. Ягоди перекладаємо в емальований посуд.
  2. Малину викладаємо у кілька шарів, кожен із них перекладаючи цукром. Залишаємо їх так на сім годин. За цей час малина пустить сік.
  3. Після цього залишиться лише наповнити чисті банки малиною. Викладаємо так, щоб до шийки банки залишалося 2 сантиметри відстані.
  4. Стерилізуємо заповнені банки протягом 7 хвилин. Для цього в каструлю кладемо складений у кілька шарів рушник, ставимо банку і наповнюємо посудину теплою водою по "плічка" банок.
  5. Банки накриваємо металевими кришками — закручувати поки не треба. Каструлю накриваємо кришкою і чекаємо, поки вода закипить. Зменшуємо вогонь і тримаємо банки в каструлі до закінчення зазначеного часу.

Ягоди, заготовлені в такий спосіб, стануть відмінною добавкою для компоту чи пирога. Та й хто відмовиться від такого ароматного пюре вприкуску зі смачними млинцями.