Топовий рецепт на всі випадки життя: запечені пельмені не встигатимете навіть на стіл подавати

Читать на русском
Автор
1040
Відмінний варіант ситної вечері
Відмінний варіант ситної вечері. Фото prostoway

Пельмені для цієї страви ви можете зробити самі, а можете купити в магазині

Улюблені пельмені можна не тільки зварити в підсоленій воді. Їх також можна смажити, тушкувати чи запікати.

Запечені зі сметаною та сиром пельмені в духовці за рецептом РrostoWay – це оригінальний варіант та чудова ідея здивувати близьких та друзів. Спробуйте — у вас в результаті вийде смачна і незвичайна страва, анітрохи не схожа на фастфуд. Такі ситні та ароматні пельмені точно сподобаються всім!

Як приготувати пельмені, запечені зі сметаною та сиром

Інгредієнти:

  • пельмені – 1 кг;
  • сметана — 250 г;
  • олія – 70 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • лаврове листя — 1 шт.;
  • запашний перець — 3-4 шт.;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть пельмені до готовності в окропі з додаванням запашного перцю і лаврового листя.
  2. Розтопіть олію в глибокій сковороді. Обсмажте пельмені до золотистої скоринки.
  3. Сир натріть на тертці.
  4. Форму для випікання змастіть олією. Викладіть на неї підсмажені пельмені, залийте їх сметаною, а зверху посипте тертим сиром.
  5. Запікайте при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.

"Телеграф" раніше розповідав, як правильно варити пельмені, щоб вони не розвалювалися і не склеювалися. Так ваша страва буде не тільки смачною, а й красивою.