З тисячі рецептів цей найкращий: зі сливовим маринадом ви з’їсте не лише шашлик, а й мангал

Читать на русском
Автор
933
Рецепт такого сливового маринаду проситимуть усі
Рецепт такого сливового маринаду проситимуть усі. Фото cesmak.info

Урізноманітнити своє "шашличне" меню легко!

Якщо вже всі маринади для м’яса перепробовані, то для вас є ще один — сливовий. Він ідеально підходить до ніжного курячого м’яса, не пересушує його на мангалі та робить більш пікантним.

Такий ароматний соус за рецептом "Це Смак" можна використовувати не тільки для шашлику, а й найрізноманітніших м’ясних страв. До того ж ви можете заготовити цю смакоту на зиму та холодними вечорами згадувати про літо.

Як приготувати сливовий маринад для м’яса.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • сливи – 2 кг;
  • часник – 2-3 шт.;
  • перець чилі – 2-3 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • карі — 20 г;
  • цукор – 8 ст. л.;
  • червоний перець мелений – 2-3 ч. л.;
  • кориця — 0,5 ч. л.;
  • куряче філе – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте усі інгредієнти. Вимийте сливи, видаліть кісточки. Очистьте 2-3 головки часнику, витягніть з перцю чилі насіння і зріжте плодоніжку.
  2. Пропустіть все через м’ясорубку. Масу, що вийшла, змішайте з цукром, сіллю, карі, перцем і корицею.
  3. Соус помістіть у каструлю та поставте її на вогонь. Зливову суміш доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть соус протягом 30 хвилин. Маринад розподіліть по стерилізованих банках, дайте охолонути та відправте у прохолодне місце.
  4. Куряче філе промийте, наріжте шматочками на шашлик. Очистьте та наріжте кільцями цибулю.
  5. Замаринуйте м’ясо за допомогою 200 г сливового соусу, оливкової олії та перемішайте з цибульними кільцями. За бажанням можете додати ще трохи перцю та солі. Залишіть м’ясо на 2 години.
  6. Насаджуйте замариновану курку на шампур та обсмажуйте на мангалі до готовності.

Шашлик можете подавати з тим же сливовим соусом. Приготуйте до шашлику закуску з помідорів за рецептом "Телеграф" і насолоджуйтесь.