Розкіш у кожному ковтку: солодка наливка з чорниці на зиму

Читать на русском
Автор
Така наливка може зберігатись декілька років
Така наливка може зберігатись декілька років. Фото shuba.life

Простий рецепт смачного солодкого алкоголю

Ми розповідали, як приготувати смачну малинову наливку з цитрусовими нотками. Тепер ділимось рецептом смачної чорничної смакоти.

Для наливки підійде стигла, соковита і солодка чорниця. Такий напій може зберігатись декілька років. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

Чорниця -1.5 кг

Цукор — 500 г

Горілка — 300 мл

Вода — 300 л

Спосіб приготування:

  1. Ягоди не миємо, перебираємо від листя й гілочок. Чавимо товкачем або перебиваємо блендером.
  2. Перекладаємо заготовку його у банку. Додаємо цукор, горілку і воду.
  3. Ретельно перемішуємо. Накриваємо марлею і залишаємо у темному місці за температури 18-25°C. Щодня перемішуємо — це важливо.
  4. Як тільки помітите ознаки бродіння (піна на поверхні, шипіння тощо), заміняємо марлю на медичну рукавичку. В одному пальці рукавички робимо маленьку дірочку.
  5. Приблизно через 30-50 діб напій відіграє. Це буде видно по тому, як здується рукавичка, а на дні з’явиться осад.
  6. Тоді проціджуємо наливку через 2-3 шари марлі. Можна покласти й шар вати. Готову наливку розливаємо по пляшках і закорковуємо.

Така наливка у холодильнику або підвалі зберігається до 2-3 років. Також ми розповідали, як приготувати смачне ягідне мохіто.