Такий десерт ви довго не забудете: шеф-кухар показав, як приготувати морозиво з сала

Читать на русском
Автор
Смачне морозиво, приготоване з сухим льодом
Смачне морозиво, приготоване з сухим льодом. Фото скриншот Youtube

Такого ви ще не куштували

Смачне сало — настільки універсальний продукт, що з нього можна готувати навіть солодощі. Якщо у вас є гарний шматок сала з прожилками, ви, звісно ж, можете смачно засолити його.

Але шеф-кухар Андрій Клюс радить приготувати з нього морозиво. Він розповів, як це зробити. За словами Андрія, десерт виходить дуже смачним, а сало зі шкварками надає страві незабутньої текстури.

Інгредієнти:

  • Жовтки курячі — 5 шт
  • Цукор — 100 г
  • Вершки 30% — 200 мл
  • Молоко — 300 мл
  • Сало з м’ясом або бекон — 300г
  • Дрібка солі
  • Сухий лід — 500 г

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо разом цукор, вершки та жовтки. Ставимо миску на водяну баню та доводимо масу до температури 63-70 градусів Цельсія. Масу охолоджуємо до кімнатної температури.
  2. Нарізаємо маленьким кубиком бекон, обсмажуємо до золотистого кольору. З’єднуємо шкварки з молоком, охолоджуємо.
  3. Будь-яким чином подрібнюємо сухий лід. Можна загорнути його в рушник і розбити молотком чи іншим інструментом.
  4. При роботі з сухим льодом дотримуємось техніки безпеки, не беремо шматочки руками. Тримаємо його якомога далі від дітей та слизових оболонок. Лід у рецепті потрібен тільки для охолодження маси.
  5. Висипаємо лід у масу та перемішуємо жорстким вінчиком. В процесі будуть "спецефекти" — дим від випаровування сухого льоду. Перемішуємо ретельно. Коли дим перестане виділятись, а морозиво загусне, перекладаємо його в тару та кладемо в морозилку на 2 години — для стабілізації.

Морозиво виходить дуже смачне. Також ми розповідали, як приготувати набагато менш видовищний десерт — з малини, з використанням техніки погодинного перемішування.