У сто разів краще за магазинний: п’ять інгредієнтів — і консервований горошок готовий

Читать на русском
Автор
Невід’ємний інгредієнт багатьох салатів – консервований горошок
Невід’ємний інгредієнт багатьох салатів – консервований горошок. Фото shuba.life

Просто, швидко та неймовірно легко!

Багато господинь використовують консервований горошок для різноманітних салатів і просто як гарнір. Безумовно, його можна легко придбати в будь-якому супермаркеті, проте барвників і добавок там може бути чимало. Тому найкращий варіант – приготувати такий продукт удома.

До того ж для приготування консервованого горошку за рецептом Shuba вам знадобиться лише сіль, цукор та оцет. Але якщо в банці раптом з’явиться пінка і маринад стане каламутним — відкрийте її, промийте горошок, залийте свіжим маринадом і простерилізуйте.

Як законсервувати зелений горошок

Інгредієнти на 10 порцій:

  • молодий зелений горошок – 2 кг;
  • вода — 2 л;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • оцет 9% — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Молодий зелений горошок промийте та насипте у простерилізовані баночки.
  2. У каструлю налийте воду, туди ж додайте цукор, сіль, оцет (до речі, його можна додати в кінці). Доведіть до кипіння та залийте в банки. Закрийте кришками.
  3. На дно широкої каструлі покладіть рушник чи чисту тканину. Поставте туди банки, налийте по плічка теплу воду і стерилізуйте 1 годину. Якщо маринад у якійсь із банок трохи википить, долийте окропу, щоб горох був повністю залитий рідиною.
  4. Гарячі банки загортайте, переверніть і укутайте до охолодження.

Приготуйте з консервованого горошку святковий салат за рецептом "Телеграфа". Смачного!