Без цього рецепту Медовий Спас не обійдеться: фантастична рибка у секретному соусі

Читать на русском
Автор
1200
Короп у медовому соусі з кунжутом підійде і на святкову вечерю, і на сімейний обід
Короп у медовому соусі з кунжутом підійде і на святкову вечерю, і на сімейний обід. Фото shuba.life

Соковита рибка сподобається всім без винятку

Шукаєте незвичайний рецепт на Медовий Спас, але щоб готувати страву було просто? Короп у кунжуті та соєвому соусі – те, що вам потрібно!

Рецепт "Смачного" відрізняється користю – у ньому зовсім не використовується сіль та соняшникова олія. Насіння кунжуту надасть страві пікантного присмаку, а перець і лимон – чудової гостроти.

Як приготувати коропа в медовому соусі з кунжутом

Інгредієнти:

  • короп;
  • 3 ст. л. меду; 150 мл соєвого соусу;
  • голівка часнику;
  • чорний перець на свій смак;
  • лимон;
  • насіння кунжуту.

Спосіб приготування:

  1. Карпа чистимо від луски, всіх нутрощів, добре промиваємо і розрізаємо на шматочки товщиною 2 см. Перчимо, солимо, поливаємо соком лимона і все перемішуємо.
  2. Для маринаду в миску вливаємо соєвий соус, додаємо мед і пропущений через прес часник, ретельно розмішуємо. Заливаємо їм рибу, перемішуємо та залишаємо на 20-30 хвилин.
  3. Форму застеляємо фольгою. Духовку розігріваємо до 180°С. Коропа перекладаємо у форму, посипаємо кунжутом та запікаємо 15-20 хвилин.
  4. Запечені шматочки риби перекладаємо на блюдо з листям салату, прикрашаємо часточками лимона та подаємо на стіл.

Подаємо з неперевершеним салатом за рецептом "Телеграфа". Смачного!