Ніхто не пройде повз, щоб не схопити шматочок: фантастичний рецепт білих грибів на зиму

Читать на русском
Автор
599
Прекрасні мариновані білі гриби на зиму.
Прекрасні мариновані білі гриби на зиму.. Фото ukrainianpeople.us

Гриби ви закриватимете тільки так

Білі мариновані гриби — це справжній делікатес, а й відмінний засіб від депресії. Зазвичай їх подають як закуску з нарізаною цибулею, додають у салати, пасту, піцу або бургери.

Сьогодні ми розповімо, як смачно приготувати білі гриби на зиму. Рецепт від Eat smarter – чудова можливість насолодитися ними не в сезон.

Як приготувати білі мариновані гриби

Інгредієнти:

  • 1 кг білих грибів;
  • 250 г води;
  • 500 г оцту;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 лаврові листи;
  • 1 ст. л. гірчиці зернами;
  • білий перець горошок.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо банки гарячою водою.
  2. Чистимо гриби. Дрібні залишаємо цілими, великі розрізаємо навпіл.
  3. У широкій каструлі доводимо воду до кипіння і додаємо гриби. Бланшуємо протягом 2-4 хвилин, після чого зливаємо воду і промиваємо холодною – так ви зупините процес варіння. Після цього добре проціджуємо.
  4. Для приготування маринаду в каструлі зводимо до кипіння воду з оцтом і додаємо спеції.
  5. Укладаємо гриби в банки, заливаємо киплячим маринадом і закриваємо банки. Перевертаємо нагору дном на 10 хвилин. Готові мариновані гриби можна зберігати близько 4 тижнів у темному та прохолодному місці.

Приготуйте до грибів картопляне пюре за рецептом "Телеграф" та насолоджуйтесь. Смачного!