Улюблена страва Лесі Українки: рецепт легендарної випічки української аристократії

Читать на русском
Автор
19498
Такий кекс легко приготувати вдома
Такий кекс легко приготувати вдома. Фото Meta.ua

Письменниця обожнювала солодощі

Ми розповідали, як спекти "іменинний" пиріг Івана Франка. Тепер ділимось рецептом улюбленої випічки Лесі Українки. Письменниця дуже любила солодке, а її улюблений кекс легко приготувати вдома.

На порталі smachnonews.24tv.ua поділились рецептом випічки з сушеними ягодами чорниці та суниці. На той час родина Косачів була багатою та інтелігентною — тож насолодіться чаюванням у стилі української аристократії.

Інгредієнти:

  • 250 грамів кефіру;
  • 3 курячих яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 15 грамів розпушувача;
  • 160 грамів олії;
  • сушені ягоди чорниці та суниці;
  • 11 грамів ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Сушені суниці та чорниці можна замінити іншими сухофуктами, але тоді не буде дотримано особливого шарму цієї страви. Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром.
  2. Повинна вийти однорідна біла маса. У суміш вливаємо олію та кефір. Ретельно перемішуємо.
  3. Невеликими частинами просіюємо в масу борошно і розпушувач. Після кожного внесення перемішуємо.
  4. Отримане тісто виливаємо форму для випічки, змащену маслом і посипану борошном. Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Кекс і сам по собі дуже смачний, але також його можна полити джемом чи посипати цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом монастирського тіста для пиріжків.