Просто посмажте та закрийте: простий рецепт маринованих помідорів без стерилізації

Читать на русском
Автор
1787
Ви з’їдатимете за раз три банки
Ви з’їдатимете за раз три банки. Фото smachnoho.com.ua

Така закуска розлітатиметься за секунди

Мариновані помідори – це одна з найулюбленіших закусок. Спробуйте відкрити взимку баночку і поставити на стіл – миттєво розлетиться!

Зазвичай рецепти помідорів передбачають тривалу стерилізацію банок. Якщо ж у вас немає багато часу, "Бабусині рецепти" пропонують приготувати закрутку без стерилізації, а самі помідори посмажити. За смаком вони вийдуть трохи солодкуватими та з неймовірним ароматом. Спробуйте – і ви не пошкодуєте!

Як замаринувати помідори без стерилізації

Інгредієнти:

  • помідор – 1,8 кг;
  • сіль — 3 ч. л.;
  • часник – 6 шт.;
  • цукор – 9 ст. л.;
  • вода – 700 мл;
  • оцет – 9 ст. л.;
  • соняшникова олія – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Помідори ретельно промийте, посушіть.
  2. Банки помийте, обшпарте окропом, а кришки прокип’ятіть 2-3 хвилини. На дно викладіть по 1 зубчику часнику, 3 столові ложки цукру і по 1 чайній ложці з верхом солі. Влийте по 2 столові ложки 9% оцту.
  3. Розігрійте невелику кількість соняшникової олії у сковороді, викладіть помідори та посмажте на середньому вогні з усіх боків до рум’яної скоринки – на це знадобиться приблизно 5-7 хвилин.
  4. Смаженими помідорами заповніть банки, зверху додайте ще по 1 зубчику нарізаного часнику, залийте окропом.
  5. Влийте в кожну банку ще по 1 столовій ложці оцту 9%. Банки герметично струсіть, щоб сіль і цукор добре розчинилися, переверніть вгору дном, укутайте і залиште на добу до охолодження.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, щоби помідори при консервації не тріскалися. Ваші закрутки будуть не лише смачними, а й красивими.