Замість томатної пасти: ці фантастичні помідори замінять взимку всі томатні продукти

Читать на русском
Автор
На таких томатах виходять неймовірно смачні страви
На таких томатах виходять неймовірно смачні страви. Фото Порадниця

Смак помідорів розкривається якнайкраще

Ми розповідали, як смачно закрити томати на зиму. Але помідори пелаті — без шкірки та у власному соку — завжди стояли поза конкуренцією.

Це неймовірна основа для подальшої кулінарної творчості. З ними можна приготувати різні види соусів, підлив, а також рагу, піци, ароматні борщі — все, до чого ви вважаєте за потрібне додавати томатну основу. Рецептом поділились на порталі "Порадниця". Він розрахований на банку 1,5 л.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 2 чайні ложки (без верху) крупної солі

Спосіб приготування:

  1. Для томатного соку 1 кг зрілих томатів чистимо від шкірочки. Видаляємо у них плодоніжки.
  2. Ці томати нарізаємо довільно та подрібнюємо на пюре. Можна перетерти масу крізь сито. Із 1 кг помідорів виходить близько 750 г соку.
  3. Ціліші томати чистимо від шкірочки. Переливаємо в каструлю томатний сік, ставимо його на середній вогонь. Доводимо його до кипіння, додаємо сіль, варимо 2—3 хвилини, помішуючи, на вогні нижче середнього.
  4. Невеликими порціями закладаємо в киплячий сік маленькі помідори. Коли маса знову закипить, варимо при помірному кипінні близько 1 хв, акуратно перемішуючи.
  5. Стерилізованою ложкою перекладаємо гарячі помідори в банку, що теж стерилізована. Одразу прикриваємо стерилізованою кришкою. Варимо чергову порцію помідорів — і знову викладаємо в банку. Так робимо з усіма цілими томатами.
  6. Наприкінці томатний сік кип’ятимо близько 2 хвилин, після чого переливаємо в банку майже до самого верху. Закриваємо за технологією.

З цим способом приготування томати якнайкраще зберігають свій смак. Також ми розповідали, як закрити на зиму аджику.