У магазин за беконом ні ногою: ви будете його готувати за цим рецептом

Читать на русском
Автор
978
Вам знадобляться тільки спеції та м’ясо
Вам знадобляться тільки спеції та м’ясо. Фото shuba.life

Ви легко приготуєте його вдома

Чи є краще, ніж ідеально хрусткий, товсто нарізаний бекон? На бранч-тарілках, у різноманітних сендвічах чи салатах – він ідеально поєднується та гарний майже у всіх стравах!

Якщо ви вважаєте, що приготувати бекон вдома складно, то рецепт від "Ідей для сніданку та вечері" для вас. Це найкращий спосіб отримати ідеальний бекон, а вам не потрібно постійно стояти біля плити та стежити за процесом приготування. Спеції додадуть м’ясному виробу смаку та аромату. Обов’язково додайте копчену перуку – вона подарує готовому виробу неповторний аромат справжнього бекону. І не забудьте про нітритну соль – без неї вийде просто варене сало сірого кольору. На 1 кг бекону слід брати 23 г звичайної солі та 2 г нітритної 6,25 % — саме так бекон буде вищим за всілякі похвали!

Як приготувати бекон у духовці

Інгредієнти:

  • підчеревина – 1 кг;
  • сіль – 23 г;
  • нітритна сіль – 2 г;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • чебрець — 1/4 ч. л.;
  • чорний перець (горошком) – 5 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • розмарин — 1 шт.;
  • паприка — 0,5 ч. л.;
  • часниковий порошок – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Підчеревину ріжемо на однакові шматочки.
  2. Змішуємо звичайну та нітритну сіль, цукор, подрібнений перець горошком та чебрець. Отриманою сумішшю натираємо шматочки підчеревину з усіх боків. Додаємо подрібнений лавровий лист і гілочку розмарину.
  3. Кожен шматочок м’яса поміщаємо в поліетиленовий пакет, щільно закриваємо та відправляємо у холодильник на 4 дні. М’ясо потрібно перевертати щодня.
  4. Шматочки промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. Ретельно втираємо в підчеревину сушений часник та копчену паприку.
  5. Підчеревину викладаємо на решітку, відправляємо в духовку на 3-4 години без конвекції за температури 100°С.
  6. Готовий бекон дістаємо із духовки. Викладаємо його на решітку, а знизу кладемо паперовий рушник і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Рекомендуємо подавати з домашнім хлібом за рецептом "Телеграфа ". Ви отримаєте неймовірне задоволення