Шоколадне печиво без шоколаду: класичний рецепт нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
992
Класичне шоколадне печиво нашвидкуруч Новина оновлена 23 жовтня 2023, 07:53
Класичне шоколадне печиво нашвидкуруч. Фото shuba.life

В рецепті немає зовсім нічого складного

Ми розповідали, як приготувати смачне печиво з джемом. Тепер ділимось рецептом класичного та особливо затишного печива з какао.

Цей рецепт — для справжніх любителів шоколаду, печиво має насичений аромат та смак. Як його приготувати, розповіли на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 г
  • Какао — 60 г
  • Яйця — 1 шт
  • Цукор — 140 г
  • Вершкове масло — 230 г
  • Розпушувач — 1.5 чайн. л.
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Дуже важливо для цього рецепту використовувати натуральне темне какао, саме воно надає готовому печиву смаку і аромату шоколаду. Масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно повинно стати м’яким.
  2. У глибоку миску просіюємо борошно, какао-порошок та розпушувач. Додаємо дрібку солі, змішуємо сухі інгредієнти до однорідності.
  3. Масло ділимо навпіл, і одну частину (115 г) розтоплюємо у мікрохвильовці. Або робимо це будь-яким іншим зручним способом.
  4. Іншу частину масла починаємо збивати міксером на середніх обертах. Коли жирна маса стане пишною, всипаємо порціями цукор. Збиваємо до однорідної кремової маси.
  5. У міцну збиту масу вливаємо розтоплене масло. Потім додаємо туди яйце. Збиваємо все до однорідності.
  6. В масляну суміш частинами всипаємо сухі інгредієнти, розмішуючи. Тісто повинне вийти не рідким, але й не дуже густим.
  7. Деко застеляємо папером для випікання. За допомогою двох столових ложок викладаємо грудочки тіста на достатній відстані один від одного.
  8. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці протягом 20 хвилин. Якщо витримати температурний режим, воно залишиться м’яким при легкому натисканні.

Коли печиво вистигне, воно стане розсипчастим. Також ми розповідали, як приготувати ніжний морквяний рулет.