Тонкі млинці з хрусткою скоринкою по-закарпатськи: ви з’їдатимете по десятку за раз

Читать на русском
Автор
9521
Палачинти ви приготуєте просто та швидко
Палачинти ви приготуєте просто та швидко. Фото shuba.life

Близькі будуть просити ці млинці постійно

Тонкі ажурні млинці — улюблені ласощі не лише дітей, а й дорослих. Ми любимо їсти їх як самостійну страву або з найрізноманітнішими начинками.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо тонкі бездрожжеві млинці – палачинти. Головна їхня особливість — це хрусткі краї. Готуються такі млинці просто, на звичайній пшеничній муці та молоці. Спробуйте і вам сподобається!

Як приготувати млинці по-закарпатськи

Інгредієнти на 12 порцій:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • молоко 2,8% — 1 л;
  • борошно — 500 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сіль — 1 г.

Спосіб приготування:

  1. Яйця, цукор, молоко та сіль ретельно збийте у великій мисці.
  2. До інгредієнтів поступово додавайте борошно, постійно помішуючи, щоб не утворювались грудочки.
  3. В отриману суміш додайте 1 столову ложку рослинної олії та вимішайте тісто до однорідності — воно має вийти досить рідким.
  4. Сковороду розігрійте на середньому вогні. Поверхню змастіть олією.
  5. Тонким шаром налийте тісто на сковороду та розподіліть. Обсмажуйте млинець з обох боків до золотистого кольору – на це у вас має піти приблизно 1-2 хв. Продовжуйте смажити, доки не закінчиться тісто.

Подавайте такі млинці можна з маковою начинкою за рецептом "Телеграфа". Смачного!