Гарбузовий хліб: за цим рецептом полюватимуть абсолютно всі
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Смачно відірватися неможливо
Домашній хліб завжди смачніший і кращий за магазинний. Якщо ви хочете зробити її оригінальною та пікантною, приготуйте пропонуємо спекти осінній варіант домашньої здоби з пюре гарбуза.
Такий рецепт пропонує cooking_by_yuliya. Гарбузовий хліб можна подавати до перших страв, їсти його з олією, сиром або приготувати з нього грінки з часником — у будь-якому випадку це неймовірно смачно та ситно.
Рецепт домашнього батона з гарбузом
Інгредієнти:
- 200 г запеченого гарбузового пюре;
- 700 г борошна;
- 250 г теплої води;
- 21 г свіжих або 7 г сухих дріжджів;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. олії.
Спосіб приготування:
- Гарбуз запікаємо в духовці, збиваємо її блендером у пюре.
- Окремо змішуємо борошно, сіль та цукор, все перемішуємо до однорідної консистенції.
- В отриману суміш додаємо гарбузове пюре та теплу воду, в якій розведені дріжджі. Також вливаємо олію, замішуємо тісто і залишаємо на 1 годину. Через зазначений час обходимо та залишаємо ще на пів години.
- Розділяємо тісто на три частини приблизно по 420 г, формуємо батони та залишаємо підійматися.
- Через 20 хвилин гострим ножем робимо надрізи та залишаємо ще на 10 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо випікатися на 30 хвилин із парою на дні духовки (просто гаряча вода в жароміцній формі).
Дайте хлібу повністю охолонути, а потім нарізайте. Можна подавати його з намазкою за рецептом "Телеграфа".