Гарбузовий хліб: за цим рецептом полюватимуть абсолютно всі

Читати російською
Автор

Смачно відірватися неможливо

Домашній хліб завжди смачніший і кращий за магазинний. Якщо ви хочете зробити її оригінальною та пікантною, приготуйте пропонуємо спекти осінній варіант домашньої здоби з пюре гарбуза.

Такий рецепт пропонує cooking_by_yuliya. Гарбузовий хліб можна подавати до перших страв, їсти його з олією, сиром або приготувати з нього грінки з часником — у будь-якому випадку це неймовірно смачно та ситно.

Рецепт домашнього батона з гарбузом

Інгредієнти:

  • 200 г запеченого гарбузового пюре;
  • 700 г борошна;
  • 250 г теплої води;
  • 21 г свіжих або 7 г сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. олії.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз запікаємо в духовці, збиваємо її блендером у пюре.
  2. Окремо змішуємо борошно, сіль та цукор, все перемішуємо до однорідної консистенції.
  3. В отриману суміш додаємо гарбузове пюре та теплу воду, в якій розведені дріжджі. Також вливаємо олію, замішуємо тісто і залишаємо на 1 годину. Через зазначений час обходимо та залишаємо ще на пів години.
  4. Розділяємо тісто на три частини приблизно по 420 г, формуємо батони та залишаємо підійматися.
  5. Через 20 хвилин гострим ножем робимо надрізи та залишаємо ще на 10 хвилин.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо випікатися на 30 хвилин із парою на дні духовки (просто гаряча вода в жароміцній формі).

Дайте хлібу повністю охолонути, а потім нарізайте. Можна подавати його з намазкою за рецептом "Телеграфа".