Хитрий трюк, який зробить ваші закуски неповторними: як зробити їстівний кошичок для салатів

Читати російською
Автор

Страви на столі виглядатимуть ефектно і цікаво

Якщо ви готуєте, приміром, олів’є без огірків, і хочете подати його гостям незвичним чином, у пригоді стануть спеціальні кошички. Вони бувають готові з тіста різних видів.

А ще їх легко приготувати самотужки — і для цього навіть не доведеться нічого випікати. Будь-який салат з такою подачею буде виглядати апетитно. На ProstoWay розповіли, як зробити їх в домашніх умовах. Знадобиться лаваш.

Як приготувати кошички

Для заготовки можна вибрати класичний білий лаваш. Бувають і цікавіші варіанти — з додаванням природних барвників, наприклад пачки з зеленими листами лаваша. Відкриваємо пачку і нарізаємо його на квадрати по 10 см. Також беремо формочки для кексів і вкладаємо в них лавашні заготовки.

В кожен отвір кладемо по 2 заздалегідь нарізані квадрати. Залишилось лише відставити формочки і займатись своїми справами. Лаваш підсохне та прийме задану форму. В результаті у вас вийдуть кошики, які легко наповнити начинкою..

Якщо часу обмаль, можна підсушити додатково в духовці. Цей простий лайфхак зробить звичну подачу більш оригінальною. Так смачно подавати не лише салати, а й намазки, такі як смачну рибну закуску.