Пиріжки вийдуть смачними, як у дитинстві: перевірений рецепт тіста

Читати російською
Автор
Новина оновлена 30 жовтня 2023, 10:35

Цей рецепт виручить у будь-якій ситуації

Смажені пиріжки – популярна у нас страва, якою люблять перекусити чи поласувати на сніданок чи обід. Встояти перед цим ароматом та смаком дуже складно, тому вони зникають із тарілок ще теплими.

Якщо ж ви любите цю страву, але не любите поратися з тістом, разом з Today розповімо про швидкий рецепт тіста для пиріжків. Для начинки для них можна використовувати будь-що: і повидло, і фарш, і овочі.

Як приготувати тісто для смажених пиріжків на кефірі

Інгредієнти:

  • 600 мл теплого кефіру;
  • яйце;
  • 1 кг борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 60 г вершкового масла;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У ємність наливаємо теплий кефір, додаємо сіль, яйце і все ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо цукор і знову перемішуємо.
  2. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, додаємо в масу кефіру.
  3. Борошно просіюємо в миску, де замішуватимемо тісто. Туди ж відправляємо соду та перемішуємо. Робимо поглиблення та вливаємо кефір. Все перемішуємо дерев’яною лопаткою і вимішуємо руками – тісто має вийти ніжним та злегка липнути до рук.
  4. Тісто згортаємо в кульку, кладемо на присипану мукою дошку і накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
  5. Через зазначений термін тісто ділимо на дві частини та скачуємо ковбаски.
  6. Ковбаску, що вийшла, нарізаємо на шматочки, розкочуємо, всередині викладаємо начинку і защипуємо краї. Готові пиріжки смажимо на розпеченій сковороді з олією.

Рекомендуємо приготувати пиріжки з рисом та зеленню за рецептом "Телеграфа". Ця страва підкорить вас простотою приготування, близьких фантастичним смаком.