Для любителів пікантності: готуємо соус чилі за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
1769
Будь-яка страва стане ідеальною з таким соусом.
Будь-яка страва стане ідеальною з таким соусом.. Фото shuba.life

Спробуйте — і ви оближете тарілки

Не варто ігнорувати різноманітні соуси – від них залежить апетитність та смак ваших страв. Ароматний соус повинен доповнювати основну страву, надавати їй особливої нотки – прянощів, солодощі або свіжості.

Сьогодні ми разом із Shuba додамо пікантності вашим улюбленим стравам та приготуємо соус на основі чилі. Для цього рецепту підійде і зелений перець чилі, але краще все ж таки використовувати червоний — тоді колір соусу буде яскравим і красивим. А якщо покладете менше цукру, краще відчуватимете гостроту соусу.

Як приготувати соус чилі

Інгредієнти на 4 порції:

  • червоний перець чилі – 300 г;
  • часник, зубчики — 8 шт.;
  • оцет 9% — 30 мл;
  • цукор — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Гострий перець ретельно помийте, видаліть усе насіння та плодоніжки. Часник очистьте. Складіть їх у чашу блендера і збийте все до однорідного стану.
  2. В отриману суміш додайте цукор та перець, повторно збийте до однорідності.
  3. Соус перекладіть в каструлю, поставте на повільний вогонь і проваріть під закритою кришкою протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи.

Рекомендуємо також приготувати яблучний соус до м’яса за рецептом "Телеграфа". Він зробить будь-яку страву більш насиченою і пікантною.