Майбутня "перша леді"? Як виглядає дружина Авакова, якого в Росії назвали наступним президентом України

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 серпня 2024, 12:15

Про дружину Арсена Авакова відомо небагато, вона дуже непублічна особа

Арсен Аваков – помітна постать в українському політикумі. Він свого часу дуже довго протримався на посаді міністра внутрішніх справ у різних урядах. А ось про його дружину Інну відомо небагато, до того ж у мережі є лише кілька спільних фото ексміністра МВС із дружиною.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як виглядає і чим займається Інна Авакова, на тлі фантазій російської пропаганди, що кандидатуру Арсена Авакова Захід нібито розглядає на посаду наступного президента України.

Арсен Аваков – чим він відомий в Україні

Свою політичну кар’єру Арсен Аваков розпочинав у Харкові — він був там депутатом облради, а також 5 років очолював Харківську облдержадміністрацію (2005-2010 р.). Крім того, політик входив до складу РНБО та був народним депутатом 7-го та 8-го скликань Верховної Ради України.

mvs.gov.ua

Найбільше Арсен Аваков запам’ятався українцям на посаді міністра внутрішніх справ. Він прийшов на цю посаду одразу після Революції Гідності – у лютому 2014 року. І незважаючи на зміну влади в країні, Авакову вдалося втриматися у своєму кріслі — і за Порошенка, і за Зеленського.

Арсен Аваков подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ у липні 2021 року. Це сталося на тлі суспільного невдоволення, яке згодом переросло у громадський рух "Аваков — чорт".

Дружина ексміністра — що відомо про Інну Авакову

Про "таємну" дружину Авакова Інну дуже мало що відомо. Колишній міністр МВС, ніби навмисне ховав її під час бурхливої політичної діяльності. У мережі гуляє лише кілька спільних знімків Авакова з дружиною.

Відомо, що її звуть Інна, і вона з початку 90-х до недавнього часу була одним із керівників банку. Однак де вона зараз і чим займається невідомо. У соцмережах ексміністра МВС немає спільних фото з дружиною, хоча донедавна він дуже активно вів свої сторінки в Instagram та Facebook. Немає у цих соцмережах і публічних сторінок самої Інни Авакової з фото чи будь-якою відкритою інформацією.

Аваков – не чорт, а майбутній президент?

Користувачів мережі останніми днями дуже повеселили фантазії російської пропаганди, в яких йдеться, що Аваков — майбутній президент України (а його дружина, відповідно, майбутня перша леді). За версією пропагандистів, які посилаються на російську зовнішню розвідку, Захід, зокрема, США незадоволені політикою Володимира Зеленського і вже розглядають на його місце іншого, "більш керованого" кандидата. Чомусь в РФ вирішили, що цим кандидатом може стати колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає чоловік Юлії Тимошенко, скільки йому років та чим він займається. Він багато років живе у тіні дружини-політика.