Жив у Києві та претендував на громадянство: де зараз репер-зрадник Серьога і що говорить про Україну

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 жовтня 2024, 18:34

Артист довгий час жив та будував кар’єру в Україні

Сергій Пархоменко, відоміший як репер Серьога, — білоруський артист, який довгий час будував кар’єру в Україні. З початку повномасштабної війни репер втік з України та мовчав про вторгнення, а потім з’явився на пропагандистському телебаченні Білорусі та робив цинічні заяви про "нацистів" в Україні.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз репер Серьога і що він говорить про Україну.

Репер Серьога — що про нього відомо

Сергій Пархоменко — так насправді звуть репера, який виступає під сценічним ім’ям Серьога. Він народився у білоруському Гомелі у 1976 році, нещодавно йому виповнилося 48 років. На початку 2000-х репер випустив кілька хітових треків і прославився далеко за межами Білорусі — його пісні "Чорный бумер" та "Возле дома твоего" слухали і в Україні, і в Росії.

У 2010 році Сергій Пархоменко з’явився у кріслі судді шоу "Х-Фактор" на СТБ та отримав нову хвилю популярності в Україні. Більше того, він оселився в Києві і часто бував у Харкові, називаючи ці міста найулюбленішими. Також є інформація, що він мав безстрокову посвідку на проживання в Україні.

Плюс до всього, Серьога почав будувати особисте життя в Україні. Він мав тривалі стосунки з українською танцівницею Поліною Ололо, яка народила йому двох синів. Вже у 2020 році пара зі скандалом розлучилася та ділила дітей у судах. Зрештою Серьога виграв у суді опіку над дітьми та вивіз їх із України.

Де під час війни Серьога і що говорить про Україну

Репер Серьога виявився "ватним". З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну артист втік до Білорусі та мовчав про те, що відбувається. Проте пізніше перервав мовчання, чим позначив бік, який вибрав, а вибрав він не Україну.

Відомо, що артист почав з’являтися на білоруському пропагандистському телебаченні, підтримує Лукашенка і став суддею шоу-адаптації місцевого "Х-фактора".

У своїх заявах він неодноразово вказував, що сумує за Радянським союзом і називав українців, росіян і білорусів братами, одним народом, несучи в маси проросійські наративи.

"Рускому міру, де є і ми, і українці, і росіяни, протистоїть потужний мозковий центр з того боку. Там є збройні сили, вони дуже вміло користуються чужими арміями, чужими державами", — говорив Серьога у вересні 2022 року на каналі "Білорусь 1".

А нещодавно не своїй сторінці в Instagram репер Серьога представив дуетну пісню з путіністом Басковим. Для промо-ролика вони обоє знялися в кофтах із написом "СССР".

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає Лукашенко без вусів, і коли його таким бачили востаннє. Повірте, це не фотошоп.