Північну Корею відсторонили від участі в Олімпійських іграх в Пекіні

Читать на русском
Автор
Виконком МОК
Виконком МОК. Фото olympics.com

Північна Корея ризикує пропустити другі Ігри поспіль.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на черговому Виконкомі прийняв рішення призупинити членство Олімпійського комітету КНДР, який в односторонньому порядку вирішив не відпускати своїх спортсменів на Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо.

Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

Північна Корея відмовилася від участі в Іграх у зв’язку з побоюванням за здоров’я своїх спортсменів в умовах глобальної пандемії коронавірусу. Тепер на найближчій Олімпіаді північнокорейські атлети зможуть взяти участь лише під нейтральним прапором, проте керівництво країни навряд чи відпустить своїх громадян в такому статусі на ОІ.

За інформацією МОК, Олімпійський комітет Північної Кореї позбавляється фінансування, а спортсмени, які відберуть на Зимові ігри в Китаї, зможуть брати участь в змаганнях тільки після дозволу організації. Рішення про відсторонення КНДР від Олімпіади було прийнято через порушення цією країною олімпійської хартії.

"Телеграф" нагадує, що на Олімпійський іграх в Токіо збірна України з 19 нагородами посіла 44-е місце місце в медальному заліку.