Відмовляйся від алкоголю і клубів - вони будуть і після закінчення кар'єри: Мілевський написав зворушливий лист самому собі

Читать на русском
Автор
Артем Мілевський
Артем Мілевський. Фото Instagram timi1010

Скандальний футболіст завершив кар’єру.

Одіозний український футболіст Артем Мілевський, який нещодавно вибачився перед Олегом Блохіним за свої витівки, повісив бутси на цвях.

Про це спортсмен розповів на своїй сторінці в Instagram.

Для прощання з футболом 36-річний Артем вибрав те місце, де він розцвів як гравець — стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського. "Міля" опублікував зворушливе відео, яке закінчується фразою "Що буде далі?".

"Все життя попереду. А так всім спасибі за роки підтримки", — підписав пост з відео Мілевський.

В ролику Артем пише собі листа з майбутнього і хоче попередити себе про помилки, які він вчинив.

Також вже екс-футболіст вирішив написати лист собі 15-річному, в якому перерахував не тільки свої досягнення, а й озвучив жаль з приводу втрачених шансів досягти більшого.

"Артем, пишу тобі з 2021-го року. Попереду тебе чекає велика, яскрава і дуже складна карʼєра. Ти забʼєш в ворота "Барселони" і "Реала", тебе будуть хотіти купити ТОП-клуби Європи, на Чемпіонаті світу ти "не засцишь" і пробʼєш паненкою. У Києві тебе будуть дуже любити, вболівальники обожнювати, і керівництво добре платити, але не відпускати. А ще тебе будуть любити київські дівчата. Але я трохи про інше …

Тебе будуть любити дівчата, але відмовляйся від походів в клуб. Першим твоїм тренером в Україні буде Павло Олександрович Яковенко. Терпи його тренування, не збігай з бази, уважно слухай, адже саме він виведе тебе на рівень, коли на одному з турнірів ти зіграєш крутіше, ніж кращий футболіст в історії футболу. До речі, коли зробиш це фото, обмінятися з Кріштіану Роналду номерами телефонів. Цей контакт тобі ще знадобитися в майбутньому.

Поруч з тобою в Києві буде справжній кент — Саня Алієв. Родом він з Хабаровська, але став українцем. Постарайся донести йому, щоб він довше пограв у футбол. Саме як профі. Коли старші хлопці будуть тягнути тебе в нічний клуб, відмовляйся, їдь додому, висипайся. Думай тільки про футбол, як би складно не було відмовити в такій ситуації.

Нічне життя прийде до тебе після завершення карʼєри. Багато людей захочуть з тобою випити, використовувати тебе в своїх корисливих цілях. Не ведісь ні в якому разі. Не розкидайся грошима. Не потрібно платити за все своє оточення. Це мало хто оцінить. Коли будеш купувати автомобіль, обовʼязково вивчи правила дорожнього руху. Сто раз подумай перед тим, як їх порушувати. Постарайся не сваритися з пресою, адже вони створюють твій імідж і з цим доведеться жити все життя.

Слухай братів Суркісів, поважай їх, але не підписуй новий контракт до шостого вересня, адже це закриє тобі двері у велику Європу. Коли "Динамо" очолить Олег Блохін, навіть не думай прийти на його презентацію в халаті. І взагалі стався до нього з максимальною повагою, щоб він не говорив на емоціях, вмій прощати і вибачатися.

Якщо все ж трапиться так, що ти приїдеш грати в Білорусь, не бійся цього, адже там тебе чекає великий успіх.

Мій юний Артем, якщо ти прислухаєшся до моїх порад, то я впевнений, з твоїм талантом ти дійдеш до рівня якщо не "Реала" з "Барселоною", то "Мілана", "Інтера" і "Севільї", — йдеться у листі Мілевського самому собі.

Артем Мілевський став популярним за свої виступи в "Динамо" і збірній України. Однак найбільша "слава" прийшла до гравця після його скандальних витівок і розгульного способу життя. "Міля", напевно, не реалізував повністю свій потенціал, але все одно увійшов в історію українського футболу.

Останнім клубом Артема став "Минай", де форвард так і не зміг відзначитися голом. У складі збірної України "Міля" провів 50 матчів, забивши 8 м’ячів. Разом з "Жовто-синіми" нападник дістався до історичного чвертьфіналу ЧС-2006. Саме його пенальті паненкою допоміг нашій команді пробитися в цю стадію Мундіалю.

В "Динамо" Мілевський провів 178 ігор, в яких він відзначився 57 голами.

Також одіозний гравець виступав за "Борисфен-2", "Газіантепспор", "Хайдук", "Спліт", "Конкордію", "Тосно", "Динамо-Брест", "Кишварду".

Зараз екс-футболіст активно веде блог в YouTube. На його канал "Миля" підписано більше 100 тисяч людей. Там Мілевський розповідає про навколо футбольне життя і не тільки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "Динамо" не змогло виграти Суперкубок України, розгромно поступившись "Шахтареві". До слова, вже в 10-му турі кияни зможуть взяти реванш у донеччан за цю болючу поразку.