Олімпіада-2022: де і коли відбудеться церемонія відкриття

Читать на русском
Автор
588
Олімпіада-2022
Олімпіада-2022. Фото twitter.com/beijing2022

Ігри стартують на початку лютого.

У п’ятницю, 4 лютого, у Пекіні стартують XXIV зимові Олімпійські ігри. Церемонія відкриття пройде на Пекінському національному стадіоні ("Пташине гніздо"), початок заходу – о 14:00 за київським часом.

У прямому ефірі в Україні церемонію відкриття Ігор-2022 покаже телеканал UA: ПЕРШИЙ.

ОЛІМПІАДА-2022: ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ ЦЕРЕМОНІЇ ВІДКРИТТЯ

Про це повідомляє офіційний сайт Ігор.

Захід відбудеться на стадіоні, де вже відбувалося відкриття Ігор. 2008 року Пекін приймав літню Олімпіаду. Додамо, що на глядачів чекає масштабне шоу з музикою, піснями, танцями та феєрверками, приправлене національним колоритом. Саме на церемонії відкриття вболівальники з усього світу знайомляться із культурними особливостями країни-господарки. Дата проведення Олімпіади обрана не випадково, адже в лютому 2022 у світі відзначають Новий рік за китайським календарем.

Церемонія закриття Олімпійських ігор пройде також на "Пташиному гнізді". Потім олімпійський прапор буде передано мерам італійських міст Мілана та Кортіни-д’Ампеццо, які приймуть зимові Ігри у 2026 році.

Церемонія відкриття Ігор у Пекіні у 2008 році

Змагання на Іграх продовжаться до 20 лютого. Під час них у Пекіні діятимуть суворі "антиковідні" правила, зокрема, Китай відмовився від продажу квитків навіть мешканцям Піднебесної.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що низка країн оголосили про дипломатичний бойкот Олімпіади-2022.