Олімпіада-2022: підсумки 4-го ігрового дня

Читать на русском
Автор
Олімпійські ігри Новина оновлена 08 лютого 2022, 19:08
Олімпійські ігри. Фото twitter.com/Olympics

Українці знов залишилися без медалей.

У вівторок, 8 лютого, на Олімпіаді-2022 у Пекіні пройшов 4-й ігровий день, у рамках якого спортсмени змагались за медалі в 10 дисциплінах.

"Телеграф" вів текстову трансляцію 4-го ігрового дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Українців очікують кілька фіналів. У біатлоні виступлять Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал, який напередодні став батьком. А гірськолижник Іван Ковбаснюк виступить у супергіганті. Також Олена Стецьків та Юліанна Туницька близькі до потрапляння у фінал у санному спорті.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 8 лютого

Медальні змагання:

Китайська фрістайлістка Ейлін Гу виграла "золото" у дисципліні біг-ейр, срібним призером стала француженка Тесс Леде, а "бронза" дісталася Матільді Гремо зі Швейцарії.

Австрієць Маттіас Майєр здобув перемогу в супер-гіганті, американець Райан Кокран-Зіґле виграв "срібло", а норвежець Аамодт Кільде — "бронзу".

Чеська сноубордистка Естер Ледецька виграла змагання у паралельному гігантському слаломі, Даніела Ульбінг (Австрія) – друга. Глорія Котнік (Словенія) – третя.

Австрійський сноубордист Бенжамін Карл переміг у паралельному гігантському слаломі, Тім Мастняк (Словенія) – другий, у Віка Уайлда (ОКР) – "бронза".

Француз Кентен Фійон Майє виграв чоловічі індивідуальні перегони, друге місце сенсаційно дісталося білорусу Антону Смольському, а третє – норвежцю Йоганнесу Бо.

Ковзаняр К'єлд Нейс з Нідерландів переміг на дистанції 1 500 м (олімпійський рекорд), другий результат у його співвітчизника Томаса Крола, а "бронза" дісталася Мін Сок Кіму з Південної Кореї.

Шведська лижниця Йонна Сундлінг виграла "золото" у спринті вільним стилем, "срібло" здобула її співвітчизника Майя Дальквіст, а третє місце в американки Джесікі Діґгінс.

Норвежець Йоханнес Клебо завоював золоту нагороду у лижному спринті вільним стилем, друге місце зайняв італієць Федеріко Пеллегріні, а "бронза" дісталася представнику ОКР Олександру Терентьєву.

Збірна Італії виграла "золото" у змаганнях з керлінгу у міксті, "срібло" у норвежців. "Бронза" дісталася Швеції.

Німка Наталі Гайзенбергер перемогла у змаганнях з санного спорту, її співвітчизника Анна Беррайтер стала другою, а представниця ОКР Тетяна Іванова — третьою.

Українці на Олімпіаді у Пекіні:

Фігурист Іван Шмуратко у короткій програмі на Олімпіаді набрав 78,11 бала (22 місце).

Аннамарі Данча у паралельному слалом-гіганті зайняла 26-те місце і не зуміла пройти у фінал.

Іван Ковбаснюк у супер-гіганті посів 32 місце.

Дмитро Підручний в індивідуальних перегонах посів 18-е місце, Артем Прима — 37-е, Антон Дудченко — 50-те, Богдан Цимбал — 55-те.

Марина Анцибор посіла 54-е місце у кваліфікації жіночого спринту (лижний спорт), Вікторія Олех – 60-а, а Валентина Камінська (61-а), українки не пройшли у фінал.

Руслан Перехода та Олексій Красовський не кваліфікувалися у фінал лижних спринтерських перегонів вільним стилем, посівши 46 та 64 місця відповідно.

Юліанна Туницька посіла 21-е, а Олена Стецьків — 22-е місце у змаганнях із санного спорту, у фінал спортсменки не пробилися.

Нагадаємо, за підсумками трьох медальних днів Швеція несподівано вийшла на перше місце у медальному заліку Ігор-2022. Скандинави мають на своєму рахунку 3 золоті нагороди. Українська біатлоністка Юлія Джима потрапила до топ-10 за підсумками жіночих індивідуальних перегонів.