Церемонія закриття Олімпіади у Пекіні: фото, відео

Читать на русском
Автор
1104
Олімпіада-2022
Олімпіада-2022. Фото twitter.com/lynger2000

Спортсмени попрощалися із Пекіном.

У неділю, 20 лютого, у Пекіні на стадіоні "Пташине гніздо" проходила урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор.

"Телеграф" вів текстову трансляцію заходу.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Церемонію завершено.

Фінальний феєрверк у Пекіні.

Президент МОК Томас Бах оголосив про завершення Ігор-2022 у Пекіні.

Пролунав гімн Італії.

Звучить гімн Греції. Наразі відбудеться процедура передачі олімпійської естафети. Наступні зимові Ігри відбудуться в Італії (Мілан і Кортіна-д'Ампеццо).

Мартен Фуркад, обраний членом Міжнародного олімпійського комітету, подякував волонтерам.

На Олімпіаді подякували волонтерам.

На честь перемоги росіянина Олександра Большунова у лижному марафоні прозвучав вступ до концерту №1 Петра Чайковського.

Наразі нагородять переможців лижного марафону. Примітно, що жінки пробігли 20 лютого 30-кілометровий марафон, а чоловіки 19 лютого через погодні умови бігли 28 кілометрів.

Почався парад атлетів. Прапор України несе олімпійська чемпіонка Сочі у біатлоні Олена Білосюк.

Прозвучав гімн Китаю та шоу продовжилося.

14:00 – на Олімпіаді розпочалася урочиста церемонія закриття Ігор-2022.

Героями церемонії закриття стануть самі спортсмени, а сам захід буде недовгим. Про це на пресконференції розповіла представник оргкомітету Ігор Янь Цзяжун.

"Наскільки я знаю, основною темою будуть спортсмени, тому що люди багато тренувалися, багато і напружено працювали, щоб досягти результату. Вони будуть героями церемонії закриття. Для нас важливо, що Пекін став першим в історії містом, яке приймало і літні, і зимові. Ігри. Цей момент буде відображено", — цитує Цзяжун ТАСС.

Пекін став першим містом, яке прийняло і літню, і зимову Олімпіади. Ігри-2022 проходили не лише у столиці Китаю, а й у містах Чжанцзякоу та Яньціні. На Олімпійських іграх-2022 спортсмени з 91 національних олімпійських комітетів боролися за 109 комплектів нагород у 15 дисциплінах. Українці зуміли взяти медаль лише у фрістайлі (лижна акробатика) зусиллями Олександра Абраменка, який у Пекіні виграв "срібло".

Нагадаємо, 4 березня в Пекіні стартують Паралімпійські ігри. Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в італійських містах Мілан та Кортіна-д’Ампеццо.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як проходила церемонія відкриття Олімпіади-2022.