Чому не слід залишати зарядний пристрій у розетці?

Читать на русском
Автор
4617
Залишений заряджатися на ніч телефон несе небезпеку
Залишений заряджатися на ніч телефон несе небезпеку

Кілька важливих причин, чому не можна залишати зарядний пристрій у розетці.

Ми так звикли заряджати щодня свої гаджети, що просто лінуємося діставати зарядні пристрої з розеток щоразу. А навіщо, якщо ввечері чи вранці знову треба буде заряджати. Але в цьому і є головна небезпека.

Чому не можна залишати в мережі зарядний пристрій і яку небезпеку це несе — у матеріалі "Телеграфу".

Порушення правил техніки вашої безпеки

Залишаючи без нагляду що-небудь включене в розетці, людина грубо порушує техніку безпеки. Але одна з головних причин побутових пожеж – коротке замикання. І воно може статися з ряду причин, наприклад, при стрибку напруги в мережі або через несправний зарядний пристрій, попереджають в ДСНС.

Рятувальники зазначають, що зарядний пристрій не можна залишати в розетці під час грози. І це стосується практично всіх електронних приладів. За сильної грози та штормового вітру бажано відключити всі електроприлади в будинку.

Економія електроенергії

Ще одна причина — зарядний пристрій у розетці продовжує працювати вхолосту та споживати електроенергію. Залишена зарядка споживає дуже мало електроенергії, на місяць це може обійтися лише в кілька копійок. Але все ж таки краще зекономити.

Ефективність роботи зарядного пристрою

Хоч і незначно, але все ж таки є спад. Це відбувається непомітно і результат може бути помітний через кілька років, коли телефон потрібно буде заряджати значно довше. Звичайно, на той час пора міняти і сам телефон, але з метою економії краще перестрахуватися.

Робота акумулятора

Експерти зазначають, щоб повністю зарядити акумулятор на мобільному телефоні необхідно приблизно 2-3 години. Якщо регулярно залишати мобільний телефон на ніч, це може зіпсувати працездатність акумулятора. І щоразу потреба в зарядці телефону буде збільшуватися.

Несправність зарядного пристрою

Слід звернути увагу і на зарядний пристрій. Якщо при заряджанні гаджета він нагрівається – це норма. Однак несправні прилади можуть нагріватися навіть працюючи в вхолосту, коли гаджет вимкнено.

Це означає, що зарядка несправна, тому користуватися нею небезпечно, а тим більше залишати зарядний пристрій у розетці без нагляду.

Зазначимо, щоб телефон якомога довше тримав заряд, необхідно дотримуватися кількох правил.

Крім того, слід пам’ятати, що можна скористатися деякими додатками, щоб залишатися на зв’язку навіть при відключенні від мобільної мережі.