Стара, але ефективна система ППО: на що здатні ЗРК С-300 (відео)

Читать на русском
Автор
44433
ЗРК С-300
ЗРК С-300. Фото armyinform.com.ua

Система всепогодна і в залежності від виду відрізняється здібностями до протидії РЕБ

Система протиповітряної оборони України в основному будується на радянських і вітчизняних видах озброєнь. ЗРК С-300, "Бук", системи "Оса", "Стріла" та інші вважаються менш функціональними, аніж закордонні аналоги.

Та навіть із ними українські військові збивають безліч російських ракет та дронів. Одна із систем, що на слуху, С-300. Саме її росіяни переробили зі зброї захисту від повітряних цілей, на зброю атаки по українських містах.

Систему ЗРК С-300 використовують для захисту великих і важливих об’єктів, таких як, наприклад, військові бази. Вона може збивати як літаки, крилаті ракети, так і балістичні цілі. Система включає також засоби виявлення ракет, а не тільки пускові установки. Розташовуватися об’єкти можуть з відривом до 40 км один від одного. Виробляти С-300 почали у 70-х роках минулого століття.

Характеристики С-300

  • Висота боротьби з літаками та ракетами — від 25 м до 27 км,
  • дальність дії — від 5 до 150 км,
  • відстеження цілі — 300 км,
  • кількість цілей одночасно – макс. 12,
  • система працює за будь-якої погоди.

У батальйоні С-300 йде шість пускових установок із двома ракетами на кожній. Якщо ЗРК поєднуються в групу, можуть "закрити" небо на десятках тисяч квадратних кілометрів.

Для С-300 є кілька десятків варіантів модифікацій. Вони відрізняються радарами, ракетами, дальністю, можливостями захисту від РЕБ. Зазначимо, що для ударів по Україні росія використовує переважно снаряди вагою 144 кг.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україну приїде система ППО ЗРК Patriot — строк поставки комплексу близько пів року. Однак окупанти можуть атакувати значно раніше цієї дати — ще до Нового року.