Водіям приготуватися: в Україні подорожчає автострахування

Читать на русском
Автор
3466
Власники машин повинні мати обов’язковий страховий поліс
Власники машин повинні мати обов’язковий страховий поліс

Страхові компанії теж вкладатимуться у свої виплати більше

Від п’ятниці, 1 липня, в Україні буде змінено вартість обов’язкового страхування цивільної відповідальності (ОСЦПВ), яку повинні мати водії у нашій країні. Ціна такого полісу підвищиться на 10–20%.

Інформацію передає портал "Твоя машина". Разом з такою гіркою пігулкою йде і "підсолоджувач" — страхові компанії зобов'язуються збільшити розмір виплат, які клієнт отримає у разі настання страхової ситуації.

Варто зазначити, що суми компенсацій, що виплачуються компаніями, піднімуться на кілька десятків тисяч гривень. Усього основних пунктів, що будуть змінені, три:

  • пошкодження майна – 160 тисяч гривень (раніше 130 тисяч);
  • заподіяння шкоди життю та здоров’ю учаснику дорожньо-транспортної пригоди (на одного потерпілого) — 320 тисяч гривень (раніше 260 тисяч);
  • самостійне оформлення ДТП його учасниками для страхової компанії, що буде зроблено згідно з європротоколом — 80 тисяч гривень (раніше 50 тисяч).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" ділився іншими важливими новинами для автомобілістів. Наприклад, ми розповідали, які існують способи заощадити бензин, що дуже актуально з нинішніми цінами на пальне.

Також ми розповідали, наскільки складно змінити свічки в машині своїми руками і наскільки це буде дешевшим, ніж на СТО.