Як скоротити витрати бензину: п’ять простих порад водію

Читать на русском
Автор
5205
Нинішні ціни на бензин постійно б’ють по гаманцю автовласників
Нинішні ціни на бензин постійно б’ють по гаманцю автовласників

Є дві основні причини, що викликають перевитрату палива — стиль водіння та несправності машини

Вартість бензину в Україні під час повномасштабного вторгнення росії змушує багатьох водіїв переглядати свій бюджет і шукати способи заощадити витрати пального. Зазначимо, що часто кількість бензину, яка використовується, залежить від стилю водіння власника машини, а також несправностей самої "залізної конячки".

За допомогою ресурсу Auto-Blog "Телеграф" сьогодні розповість про п’ять найдієвіших і водночас простих варіантів щодо економії палива під час поїздок. До речі, варто пам’ятати, що автомобіль нерідко споживає набагато більше бензину, ніж спочатку заявлено в документації. Це з тим, що це тестування виробники машин виробляють у так званому "щадному" режимі.

Загалом на більшу витрату бензину можуть впливати десятки причин. В основному вони поділяються на дві групи: це стиль водіння та різні технічні поломки. То як же найкраще заощадити?

  • Перегляньте стиль водіння. Якщо ви рідше використовуватимете різке гальмування або старт "ривком", то і бензину в баку залишатиметься більше. Правильним розгоном вважається плавний і швидкий. Пояснимо на простому прикладі: авто "з’їдає" менше палива, поступово рухаючись зі швидкістю 90 км/год, ніж на розгоні до 60 км/год, але з перемиканням з 1-ї на 4-у передачу; різниця у витраті бензину може бути практично в півтора рази.
  • Зверніть увагу на якість палива. Якщо ваше авто рекомендують заправляти, наприклад, А-95, то краще використовувати саме його. Якщо ж купувати що дешевше, аби заспокоїти гаманець, надалі ви можете куди більше витратитися на ремонт автомобіля. До того ж двигун, вичавлюючи необхідну потужність, "їстиме" не-своє паливо на 15-20% більше. І яка тут економія?
  • Своєчасно змінюйте свічки та фільтри. В ідеалі паливний фільтр варто замінювати після кожні 20-30 тисяч км пробігу. З повітряним така процедура має відбуватися ще частіше – через 10-15 тисяч кілометрів. Приблизно така ж кількість — 15 тисяч км — розрахована і на функціональність свічок. Звичайно ж, вони можуть прослужити довше, але краще щомісяця перевіряти їхній стан.
  • Поліпшіть аеродинаміку авто. Кількість бензину для поїздки залежить від таких деталей як конструкція гальмівних дисків, ваги в багажнику і навіть відкритих вікон. Все це впливає на аеродинаміку авто.
  • Слідкуйте за електронною "начинкою" машини. Якщо у вас дуже зношений акумулятор, а електроніка демонструє низький рівень заряду, авто споживатиме більше бензину. Також на кількість витрати палива зазвичай впливає одночасна робота енергоємних пристроїв — фар, музичних колонок, кондиціонера тощо. Перевіряйте електронні датчики регулярно – щомісяця, датчики двигуна – раз на 3-4 місяці.

Якщо дотримуватися цих простих порад, то кількість бензину, що використовується, можна значно зменшити.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, як під час спеки вберегти машину від жахливого перегріву.

Крім цього, ми ділилися кількома способами захисту автомобіля від угону і пояснювали плюси і мінуси кожного з них.