Три правила купівлі першого авто: що потрібно врахувати

Читать на русском
Автор
1548
Вибір першого авто важливий
Вибір першого авто важливий. Фото poltava.to

Грамотний підхід може допомогти не тільки придбати транспортний засіб, а й зберегти гроші

Купівля першого автомобіля завжди стрес для новачка. Є кілька правил, які допоможуть купити хороші вживані автомобілі, але багато хто вибирає в якості першої машини нову.

Зробити вибір простіше та легше допоможуть кілька моментів, пише Nerdwallet. Перше — треба визначити свій бюджет. Страховка, реєстрація та інші витрати на машину майже завжди не малі і щомісяця повинні тягнути не більше 20% бюджету, рекомендують фахівці економії.

Наступним правилам можна назвати вивчення пропозицій. Потрібно вибирати з розумом не лише модель авто, а й продавця, щоб у договорі не було прихованих платежів. Якщо ви купуєте вживану машину, потрібно перевірити скільки коштує аналогічна машина тієї марки, яку ви для себе вибрали.

Вибір важливий також у модельному ряді. Вам потрібно визначитися з критеріями — не тільки дизельне або бензинове авто, але й обсяг двигуна, рівень безпеки, пробіг. Наголошується, що не потрібно гнатися за супер-новими моделями — автомобіль старіє іноді до закінчення платежів за нього.

Третє важливе правило — тест-драйв. Тільки сівши за кермо ви можете зрозуміти, що машина для вас комфортна, чи все влаштовує як її їзду.

Раніше "Телеграф" публікував поради водіям як уберегтися від угону автомобіля. Влітку варто побоюватися не лише зловмисників, а й спеки — вона може завдати машині чимало неприємностей.