WizzAir відновлює польоти до москви: що відомо про скандальне рішення

Читать на русском
Автор
788
Лоукостер хоче задовольнити попит на перельоти до москви
Лоукостер хоче задовольнити попит на перельоти до москви

На початку жовтня авіакомпанія відновлює польоти до москви з Абу-Дабі

Останнім часом авіаперевізники-лоукостери підкидають своїм пасажирам неприємні новини. Так ірландський Ryanair оголосив про скасування своїх ультрадешевих промо-пропозицій на квитки, що уже назвали "кінцем ери квитків по 10 євро". Окрім того, стало відомо, що WizzAir із 3 жовтня відновить польоти до російської столиці – москви. Втім, CNN повідомляє, що йдеться не про рішення головного офісу компанії.

Про відновлення польотів із Абу-Дабі заявила еміратська дочірня компанія угорського лоукостера. "Wizz Air Abu Dhabi — є національним перевізником ОАЕ, який працює відповідно до національних правил та політик ОАЕ. Авіакомпанія відновлює польоти до москви, щоб задовольнити попит пасажирів, які бажають вилетіти до та з росії зі столиці Еміратів. Усі національні авіалінії ОАЕ нині виконують прямі рейси до рф", — йдеться у заяві компанії. У ній також наголошується, що перевізники Wizz Air Hungary і Wizz Air UK наразі до російських аеропортів не літають, дотримуючись європейських та британських обмежень.

ОАЕ не приєднались до міжнародних санкцій проти росії, більше того, країна стала одним з основних прихистків для російських громадян та бізнесів, які вирішили покинути територію свого походження. В Еміратах працює російська платіжна система "Мир", громадяни країни-агресора можуть вести тут бізнес і купувати нерухомість. Через навалу росіян місто Дубай навіть почали називати Дубайськом. Тож попит на перельоти до рф у країні зараз справді великий.

Як повідомляв "Телеграф", зараз можливості для мандрівок у громадян країни-агресора сильно обмежені. Насамперед через те, що ЄС в рамках санкцій заборонив російським авіакомпаніям польоти над своєю територією. Більше того, у сьомому пакеті європейських рестрикцій обговорюється заборона на видачу шенгенських віз усім громадянам рф.