Поради новачкам: шість простих кроків, як безпечно припаркувати автомобіль

Читать на русском
Автор
2102
Для новачків заповнені паркувальні майданчики - один з найбільших жахів
Для новачків заповнені паркувальні майданчики - один з найбільших жахів. Фото stimparking.com.ua

З цим можна впоратися всього за шість кроків, а швидкість паркування прийде з досвідом

Для новачків за кермом паркування без шкоди для автомобіля — це ще те випробування на міцність та стресостійкість. Особливо, якщо досвіду у цій справі ще бракує, а місця на стоянці надто мало.

Як передає "Апостроф", на такі випадки досвідчені водії поділилися порадами, які дозволять без зайвих нервів припаркувати залізну ластівку у шість простих кроків.

Як швидко припаркувати автомобіль

  1. Знайдіть місце на паркувальному майданчику — якщо ставити авто доведеться між машинами, то загальний простір між ними повинен бути 1-1,2 метра. Коли знайшли таку кишеню — виставте власний автомобіль паралельно припаркованому попереду.
  2. Після цього почніть рух з прямими колесами так, щоб заднє праве вікно машини порівнялося з задньою частиною авто, які поруч. Колеса треба викручувати до межі вправо.
  3. У момент, коли в лівому дзеркалі з'явиться права фара задньої машини, а передню частину кузова на всю ширину буде видно у дзеркалі, — кермо треба тримати прямо і продовжувати рух назад.
  4. Коли заднє крило буде на одній лінії з лівими бортами передньої та задньої машин — вивертайте кермо вліво.
  5. Вирівняйте свій автомобіль паралельно.
  6. Проїдьте трохи вперед, щоб не підтискати того, хто стоїть позаду вашого автомобіля.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як зекономити паливо під час водіння автомобіля та на якій швидкості автомобіль "їсть" менше всього.