Двигун недорогої Toyota після 500 тис км пробігу вразив мінімальним зносом: фото та відео

Читать на русском
Автор
11639
Toyota Camry 2009
Toyota Camry 2009. Фото Car and driver

Надійність авто вражає

Марка Toyota відома своїми першокласними автомобілями у різних цінових класах. Тут є як дешеві машини, так і представники бізнес-класу чи елітні авто. Серед переваг бренду зазвичай називають чудову якість, міцність та надійність запчастин, хоча у це вірять далеко не усі.

Проте надійність підтверджується лише з часом — пробігом. Так і сталося з відомим седаном Toyota Camry 2009 року. Власник цього авто проїхав майже 500 тисяч кілометрів і показав, у якому стані перебуває двигун після такого екстремального пробігу.

Зазвичай після 300-500 тис. км пробігу автомобілю потрібен капітальний ремонт. А нові моделі потребують його уже після 150-200 тис. км. Проте не Toyota Camry — як видно на фото, двигун після такої відстані майже новий.

Власник авто приїхав до автосервісу через дуже високу, на його думку, витрату мастила. Виявилося, що двигун має заводський брак — саме через це він споживав надто багато моторної оливи. Але сам 2,4-літровий 4-циліндровий мотор у дуже гарному стані: усі підшипники повністю цілі, без жодних подряпин, клапани, розподільні вали та кулачки також не демонструють ознак зносу.

Зазначимо, що ця Toyota Camry так гарно збереглася не лише через відмінну якість деталей, але і через те, що власник регулярно проходив ТО, змінював мастило тощо.

Toyota Camry 2009 року: характеристики авто

Двигун Toyota Camry 2009 після 500 тис км пробігу

Toyota Camry 2009 року з двигуном 2AZ-FE є одним із популярних варіантів серед класичних седанів і відома своєю надійністю, комфортом та збалансованістю. Цей двигун має потужність приблизно 158-168 кінських сил, залежно від конфігурації та ринку, на якому продавався автомобіль. Він доступний з різними типами трансмісій — 5-ступеневий автомат та 6-ступенева "механіка".

Раніше "Телеграф" розповідав, які авто українці найчастіше купували у вересні: перелік моделей.