В Україні ціна зросте втричі: які євробляхи можна пригнати з Латвії за 1000 євро

Читать на русском
Автор
12129
Євробляхи
Євробляхи. Фото Економічна правда

Попри зростання ціни у 3, а то й у 4 рази, це все одно вигідно

Здавалось би, з поверненням повного розмитнення епоха євроблях закінчилась. Проте насправді це не так — українці продовжують масово скуповувати вживані автомобілі з Європи.

Все через низьку ціну та більш-менш хорошу якість таких авто. Експерти показали, які євробляхи з Європи можна купити за ціною до 1 тисячі євро, і у скільки обійдеться розмитнення в Україні. Про це повідомляє autocentre.ua.

Renault Scenic — €990

Renault Scenic

Цей мінівен у Латвії продавався за рекордно низькою ціною. Так, це Scenic першого покоління, 2006 року випуску, але після глибокого рестайлінгу.

Модель постачалася з 1,9-літровим турбодизелем від Tdci. Пробіг авто складає 370 тисяч кілометрів. Ідеальне авто для українських доріг, яке поки що не потребує капремонту.

Після розмитнення та постановки на облік у нашій країні вартість машини складатиме утричі більше, тобто €3900. А якщо обрати авто з меншим двигуном, наприклад, 1,5-літровим, то можна зекономити близько 500 євро на розмитненні.

Volkswagen Golf IV — €950

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf є одним з найпопулярніших автомобілів у світі завдяки своїй помірній ціні, якості виконання та не дуже дорогі запчастини. Це авто витримує багато років експлуатації і не вимагає коштовного капітального ремонту через кожні 150-200 тисяч кілометрів, як інші популярні марки.

Volkswagen Golf 2000 року з 2-літровим двигуном на 115 к.с. та пробігом у 273 тисячі кілометрів купили у Латвії за 950 євро. Цей пробіг, як для такого віку, зовсім не великий. Попередній власник авто вказував, що замінив щеплення.

Разом з розмитненням цей автомобіль обійдеться у 3120 євро. Так, ціна зросла втричі, але в Україні таке авто можна купити за ціною до 5 тисяч євро.

Skoda Octavia A5 — €1000 євро

Skoda Octavia A5

Skoda Octavia з 1,9-літровим дизельним двигуном є однією з найпопулярніших машин в Україні. З 2005 року власник від’їздив понад 350 тисяч кілометрів. Так, пробіг чималий, та і з кузовом не все добре.

З розмитненням виходить майже у 4 рази більше — 3900 євро, тому пропозицію навряд чи можна назвати вигідною. Проте серед наявних в Україні таких Skoda Octavia ви навряд чи зможете знайти пропозицію, дешевшу за 4500 євро.

Раніше "Телеграф" розповідав, що двигун недорогої Toyota після 500 тис. км пробігу вразив мінімальним зносом.