Японці ледь не б’ються у черзі: електрокар від Nissan за $13 000 розходиться шаленими тиражами

Читать на русском
Автор
3878
Nissan Sakura
Nissan Sakura. Фото nissan

Дійсно унікальний автомобіль

Японські автомобілісти не надто поспішають переходити на електромобілі, але, схоже, ситуація наступними роками кардинально зміниться. Особливо якщо зважати на те, що в країні з’являються дуже затребувані на ринку авто у популярному кузові кей-кар, та ще й за копійки.

Йдеться про спільний продукт Nissan та Mitsubishi — електрокар Sakura. Він став найбільш продаваним електроавтомобілем в Японії у 2022 році, пише Bloomberg.

Цей автомобіль купують у кожному другому випадку, коли збираються придбати електрокар в Японії. Дані груп автомобільної промисловості свідчать про те, що у 2022-му електрокар придбали 35 099 разів. Це набагато більше, ніж змогла продати Tesla. І ці числа були б ще вищими, якби виробник зміг випускати ще більше цих машин з конвеєра.

У чому унікальність Sakura?

Nissan Sakura - електрокар

Електрокар у кузові кей-кара Sakura став феноменом у Японії через свою низьку ціну, компактні розміри та помірний запас ходу.

Довідка. "Key car" — термін, який перекладається як "легкий автомобіль" і означає бути маленьким, легким в управлінні, з маленьким об’ємом двигуна. Тепер такі авто часто випускають з електричними трансмісіями.

Електрокар Nissan Sakura

Sakura може розвивати швидкість до 130 км/год і проїхати на одному заряді до 180 км. Його довжина складає 330 см. Це ідеальне авто для японських вуличок зі щільним трафіком. Також воно відмінно підходить для водіїв-початківців — через невеликі розміри та автоматичну коробку передач.

Раніше "Телеграф" розповідав про кей-кар від Honda з запасом ходу 200 км та ціною від 7 тисяч доларів.