Як економія палива вбиває вашу машину

Читать на русском
Автор
1932
Ремонт авто
Ремонт авто. Фото freepik.com

Не робіть так, якщо не хочете витратити купу грошей на ремонт авто

Звісно, всі ми хочемо економити пальне та зменшувати витрати на заправку. Проте, чи замислювалися ви коли-небудь над тим, як повільне водіння може впливати на стан вашого автомобільного двигуна?

Це не тільки питання комфорту та ефективності, але й тривалості роботи вашого транспортного засобу. Про наслідки такого стилю водіння для двигуна авто розповідає Hyser.

Масляне голодування на низьких швидкостях

Деякі водії постійно рухаються повільно, особливо якщо водять авто переважно у місті. Але часте прискорення може призвести до так званого "масляного голодування".

При повільному водінні масляний насос не встигає належним чином забезпечити деталі двигуна необхідним мастилом. Наслідком є підвищене зношування та можливі проблеми, такі як перегрівання паливних елементів, сторонні звуки тощо.

Проблеми з теплообміном

Працюючи, двигун створює тепло. Щоб деталі не перегрівались, його потрібно якісно відводити, але на дуже низьких швидкостях це неможливо. Це може спричинити проблеми з перегрівом, що своєю чергою може призвести до серйозних несправностей.

Ризик масляного голодування при різкому прискоренні

Як різко перевантажити двигун? Це зробити дуже легко — після майже повної зупинки різко прискоритись. Це дуже шкідливо для вашого автомобіля і може стати причиною серйозної несправності.

Вплив на трансмісію

Рух на низьких швидкостях також знищує трансмісію вашого автомобіля. Це може призвести до необхідності додаткового технічного обслуговування та ремонту.

Розуміння цих фактів може допомогти утримувати свій автомобіль в гарному стані та підтримувати його ефективність. Нагадуємо: баланс між швидкістю та регулярне технічне обслуговування – ключ до довговічності та правильного функціонування вашого двигуна та пов'язаних з ним систем.

Раніше "Телеграф" розповідав, що за їзду без однієї частини кузова можна поплатитись посвідченням водія.