МОЗ оголосило війну липовим Covid-сертифікатам: головним лікарям 15 лікарень світять великі проблеми

Читать на русском
Автор
Сертифікат про вакцинацію дає ряд привілеїв при посиленні карантинних заходів.
Сертифікат про вакцинацію дає ряд привілеїв при посиленні карантинних заходів.. Фото prostir.ua

Відповідальність при повторному порушенні загрожує всій медустанові.

Втрата ліцензії, державного фінансування і, в разі причетності, звільнення для головного лікаря. Такі наслідки обіцяє МОЗ тим лікарням, в яких доведуть факт фальсифікації коронавірусних сертифікатів. Під підозру потрапили вже 15 медустанов.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров’я.

МОЗ зажадав від власників лікарень і амбулаторій усунути головних лікарів на час кримінального розслідування. Ці 15 закладів охорони здоров’я підозрюють в махінаціях з видачею COVID-сертифікатів. Якщо слідство доведе невинність головлікаря — його поновлять на посаді.

Якщо лікарню знову запідозрять в тому, що лікарі видають "липові" сертифікати — з установою Нацслужба здоров’я розірве контракт, їй почнуть ануляцію медичної ліцензії, і турбота про утримання лікарні ляже на плечі міського, обласного, районного чи сільського бюджету — в залежності від того, хто є власником.

У МОЗ також нагадали, що у 2021 відкрито вже 350 кримінальних справ за підробку ковід-сертифікатів. Раніше "Телеграф" писав, що люди намагаються виготовити їх самостійно, або звертаються до посередників. Підробляють також і результати ПЛР-тестування, що може нести пряму загрозу здоров’ю оточення.