Удар ковідом по "Укрзалізниці": як нові правила проїзду відбилися на пасажиропотоці

Читать на русском
Автор
3655
На "Укрзалізниці" поменшало пасажирів
На "Укрзалізниці" поменшало пасажирів. Фото ua.news

Українці стали менше пересуватися залізницею, бо слід мати сертифікат вакцинації чи довідку про негативний тест на ковід

Після введення в Україні нових правил пересування між регіонами, які почали діяти 21 жовтня, "Укрзалізниця" помітила зменшення пасажиропотоку. Про це "Телеграф" дізнався у пресслужби УЗ.

За даними компанії, після 21 жовтня 2021 року спостерігається зниження середньої кількості відправлених пасажирів за добу. 

За перші два тижні жовтня, до введення в дію нових правил, в середньому за добу залізниця відправляла близько 75 тисяч пасажирів. Тоді як у період з 21 жовтня по 03 листопада 2021 року – лише близько 45 тисяч пасажирів за добу. 

В пресслужбі додали, що зазначена інформація не є статистичною, а отримана на підставі даних наявних аналітично-інформаційних систем.

Нагадаємо, з 21 жовтня українці при пересування залізницею мають пред’являти такі документи:

  • сертифікат вакцинації від коронавірусу,
  • довідку про одужання,
  • свіжий тест ПЛР.

В інакшому випадку пасажирів просто не пускають у потяг.

Як раніше повідомляв "Телеграф", деякі українці намагаються обійти наявні обмеження та проїхати потягом без ковід-сертифікату чи інших документів. Історію про те, як пасажири домовляються із провідниками, опублікував у соцмережах один із українських журналістів.