Україну чекає "романтична" зима: експерт оцінив ймовірність віялових відключень електроенергії

Читать на русском
Автор
521
Відключення світла
Відключення світла. Фото Pixabay

Сергій Фурса вважає, що Україна не зможе пройти цю зиму без відключень світла

Енергетична криза в Україні з кожним днем стає все більше помітнішою, зокрема у регіонах та навіть столиці почалися віялові відключення електроенергії. На жаль, українцям прогнозують "романтичну" зиму з відсутністю світла.

Про це заявив фінансист та інвестиційний банкір Сергій Фурса в інтерв’ю "ПРОFILE".

За його словами, зима в Україні буде "дуже романтичною" тому, що без віялових відключень світла її вже неможливо пройти. Все тому, що в Україні зараз критично низькі запаси вугілля.

"Фізично, на пікових моментах навантаження, просто може не вистачити енергії й зараз ми не бачимо, щоб якось її привозили, чи щось робили у цьому напрямку. І насправді ви вже можете це (віялові відключення — ред.) побачити, по регіонах вже кажуть, що світло вимикають…", — зазначив Фурса.

Фінансист зазначив, що проблеми зі світлом вже почалися й у Києві. Зокрема, ввечері можна спостерігати мляве освітлення вулиць, коли лампи наче світять, а наче ні. Фурса додав, що востаннє він бачив таке явище у 2014-2015 роках і тепер знову це помітив. За його словами, це свідчить про початок тотальної економії електроенергії.

При цьому, каже банкір, влада не поспішає визнавати енергетичну проблему в Україні, тому рішення ніхто не шукає.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що вугілля в Україні катастрофічно не вистачає. В середині вересня на складах знаходилося близько 1 мільйона тонн вугілля, що становило половину від планових 2 мільйонів тонн або третину, від загального обсягу в 3 мільйони тонн, необхідних для опалювального сезону.

Також ми писали, який вихід з енергетичної кризи в Україні знайшла наша влада.